Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NL

Suomalaisilla vahva alku Sveitsissä! – Entiset NHL-lupaukset pistepörssissä korkealla

Leijonissa pelannut Antti Suomela on Sveitsin liigan tehokkain suomalainen.
AOP

Sveitsin pääsarjassa NL:ssä on pelattu kymmenisen kierrosta runkosarjaa. NL:ssä alkukauden tehokkain joukkue on ollut Suomessakin useasti CHL:n myötä pelannut Fribourg-Gotteron. Fribourg johtaa sarjaa pisteen erolla kestomenestyjä Zurich Lionsiin. Kolmantena on SC Bern. Suomalaisittain on kausi alkanut erinomaisesti, sillä pistepörssin kärkipäässä on runsaasti suomalaisia.

NL:n pistepörssiä runkosarjan alussa johtaa HC Ambri-Piottan ruotsalaishyökkääjä Jakob Lilja. Lilja on tehnyt yhdeksään otteluun neljä maalia ja yhteensä 12 tehopistettä. Pistepörssin kakkossijaa pitää hallussaan Sveitsin maajoukkuepelaaja, Fribourg-Gotteronia edustava Christoph Bertschy, jolla on koossa seitsemän maalia ja yhteensä 11 tehopistettä.

11 tehopisteessä on sveitsiläisen lisäksi seurakaveri kanadalaishyökkääjä Chris DiDomenico ja Ambri-Piottaa edustava tshekkihyökkääjä Michael Spacek. 11 tehopisteessä on myös alkukauden tehokkain suomalainen eli Antti Suomela. Viime kaudella SHL:ssä hurjat tehot paukuttanut Suomela on iskenyt Lausanne HC:n riveissä neljä maalia ja antanut seitsemän maaliin johtanutta syöttöä. Lausanne on sarjassa neljäntenä kuusi pistettä Fribourg-Gotteronia perässä.

Muista suomalaisista Zurich Lionsin Juho Lammikko on iskenyt kymmenen tehopistettä ja SCL Tigersiä edustava Aleksi Saarela on tehnyt kahdeksan tehopistettä. Saarela jakaa Bertschyn kanssa koko sarjan maalipörssin kärkipaikkaa seitsemällä osumalla.

20 parhaan pelaajan joukossa on pistepörssissä myös EHC Biel-Biennen Toni Rajala kahdeksassa pisteessä, kuten myös Lausannea edustava Miikka Salomäki. Sarjan puolustajien pistepörssin kärkipaikkaa jakaa Mikko Lehtonen yhdessä sveitsiläispuolustaja David Aebischerin kanssa. Kummallakin on kahdeksan tehopistettä, mutta Aebischerilla on kaksi maalia.

Suomalaismaalivahdeista vahvin alkukausi on ollut EHC Biel-Biennen ykkösmaalivahti Harri Säterillä. Säterin torjuntaprosentti on 92,9 ja voittoja on kuuteen otteluun sopinut kaksi. Nollapelejä on myös kaksi.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NL