Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

CHL

CHL:n mestaruus Ruotsiin – Tapparan turmana KHL:ssä tällä kaudella pelannut laitahyökkääjä

Rögle BK juhlii CHL:n mestaruutta
AOP

Jääkiekon Mestarien liigan, eli CHL:n mestaruus ratkaistiin tiistaina Ruotsin Ängelholmissa. Kotijoukkue Rögle BK sai vastaansa suomalaisen haastajan Tampereen Tapparan muodossa. Ottelu oli todella tasainen, mutta lopulta SHL:n kärkipään joukkue oli kuitenkin vahvempi.

Rögle BK juhlii kotijäällään Ängelholmissa CHL:n mestaruutta kaudella 2021-22. Rögle BK kaatoi CHL:n loppuottelussa Tampereen Tapparan 2-1 -lukemin. Röglen paidassa on kaksi suomalaista puolustajaa, kun Tony Sund ja olympiavoittaja Valtteri Kemiläinen pääsivät juhlimaan CHL:n mestaruutta.

Kotijoukkueen maaleista ottelussa vastasi ensimmäisessä ja toisessa erässä ruotsalaishyökkääjä Daniel Zaar, joka palasi kesken kauden KHL:stä takaisin SHL:n. Zaar oli viime kaudella Röglen pistekärkiä SHL:n runkosarjassa iskemällä 52 otteluun 50 tehopistettä. Zaar pelasi Torpedo Nizny Novgorodin riveissä 28 ottelua ja teki näissä 14 tehopistettä.

Tapparan ainokaisesta ottelun kolmannen erän alussa vastasi laitahyökkääjä Waltteri Merelä, joka naulasi Tyler Morleyn ja Anton Levchin syötöstä kavennuksen Christoffer Rifalkin selän taakse. Kovasta yrityksestä huolimatta Tappara ei onnistunut tasoittamaan peliä.

Kotijoukkueen maalilla 25-vuotias Rifalk otti 23 torjuntaa ja Tapparan maalilla Christian Heljanko torjui 22 laukausta.

Rögle BK:sta tuli CHL:n historian kolmas SHL-joukkue, joka on voittanut sarjan mestaruuden. Aiemmat mestarit ovat Frölunda HC ja Luulaja. Frölunda on voittanut turnauksen neljästi ja ollut finaalissa viidesti. Tänä vuonna joukkue tippui Röglen käsittelyssä välierissä. Voitosta Rögle tienaa miljoonan euron palkintorahan. Tappara tienaa turnauksen kakkosijasta mukavan summan, eli 500 tuhatta euroa. Suomalaisista joukkueista ainoastaan JYP on juhlinut sarjan mestaruutta.

SHL:ssä Rögle taistelee vielä runkosarjan voitosta yhdessä Skellefteån kanssa. Röglellä on vielä kymmenen ottelua runkosarjaa pelaamatta ja Skellefteålla yhdeksän kamppailua. Joukkueet lähtevät loppukiriin tasapisteistä. Molemmilla on tällä hetkellä 81 pistettä tilillään, kun sarjassa kolmantena olevalla Frölundalla on 77 pistettä. SHL:n putoamistaistelussa kovaa vääntöä käyvät Malmö, Timrå IK ja Djurgården.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta CHL