Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

CHL

CHL:n finaalikaksikko selvillä! – Tapparalle mielenkiintoinen vastus

Tappara kaatoi EV Zugin CHL:ssä kahdesti. Christian Heljanko torjuu kiekon.
AOP

Jääkiekon mestarien liigan eli CHL:n välierät on pelattu valmiiksi. Kahdesta välieräparista on finaalijoukkueet selvillä ja ne ovat Tampereen Tappara sekä Luulaja. Tappara selviytyi jo toisena vuotena putkeen mestarien liigassa loppuotteluun. Luulaja voitti CHL:n mestaruuden sarjan ensimmäisellä kaudella. Finaali pelataan helmikuussa.

Jussi Tapolan valmentama Tampereen Tappara uusi viime vuotisen temppunsa ja eteni CHL:ssä loppuotteluun. Tappara kaatoi kaksiosaisessa välierässä Sveitsin suurseura EV Zugin yhteismaalein 5-2 ja eteni loppuotteluun Ruotsin suurseura Luulajaa vastaan. Luulaja kaatoi omassa välieräparissaan Ruotsin kovimman juniorituotannon omaavan Frölunda HC:n yhteismaalein 6-5.

Tiistaisessa toisessa välierässä oli hyvin lähellä, että otteluparista olisi haettu ratkaisu jatkoajan jälkeen. EV Zug johti ottelua kolmannen erän lopulla 2-1 -lukemin ja oli yhteismaaleissa enää 3-2 -lukemin tappiolla. Zug pääsi ylivoimalle vain viisi minuuttia ennen loppua, mutta ei onnistunut Petteri Puhakan istuessa jäähyllä tekemään tasoitusmaalia. Zug pääsi yrittämään myös 10 sekunnin ajan kahden miehen ylivoimalla tasoitusmaalin tekoa, mutta vahvasti läpi otteluparin torjunut Christian Heljanko sekä Tapparan puolustuskolmikko kesti kovimman paineen.

Ensimmäisessä osassa nollapelin torjunut Heljanko nappasi Sveitsin reissulla 38 torjuntaa.

Tappara käänsi lopulta pelin varsinaisella peliajalla nimiinsä, kun ensin Puhakka ja perään Jori Lehterä tekivät maalit mieheen tyhjiin, joten ottelu kääntyi Tapparalle 3-2 -lukemin. Kolmannesta Tapparan osumasta vastasi Patrik Virta toisessa erässä Niko Ojamäen esityöstä. EV Zugin maalit menivät Reto Surin ja Fabrice Herzogin nimiin.

Loppuottelussa vastaan asettuva Luulaja kohtasi alkulohkossa Mikkelin Jukurit kahdesti ja voitti kummatkin kamppailut. Joukkueet kohtasivat uudestaan toisensa CHL:n puolivälierissä mutta tuolloinkin ruotsalaiset olivat merkittävästi Jukureita edellä.

Thomas Berglundin valmentamassa joukkueessa pelaa yhteensä kuusi suomalaista. Puolustaja Julius Honka sekä hyökkääjät Leo Komarov, Olli Nikupeteri, Joonas Rask, Tomi Sallinen ja Juhani Tyrväinen.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta CHL