Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

CHL

Tapparalla edessä vuoden 2023 isoin ottelu! – Panoksena CHL-mestaruus

Tampereen Tapparan Jori Lehterä
AOP

Lauantaina pelataan CHL:n eli jääkiekon Mestarien liigan loppuottelu. Ottelussa SHL:n huippujoukkueisiin lukeutuva Luulaja kohtaa Tampereen Tapparan, joka on hallitseva Suomen mestari. Luulajalla on tällä hetkellä heikompi vaihe menossa SHL:ssä, sillä joukkue on suoran pudotuspelipaikan ulkopuolella. Tappara sen sijaan taistelee Liigassa vielä runkosarjan voitosta.

Luulaja ja Tampereen Tappara kohtaavat lauantaina kello 17.20 alkavassa CHL:n loppuottelussa. Tappara oli mukana viime vuonna CHL:n finaalissa, mutta taipui Rögle BK:lle 2-1 -lukemin. Luulaja ei ollut viime vuonna mukana CHL:ssä jäätyään SHL:n runkosarjassa viidenneksi kaudella 2020-21. Viime kaudella Luulaja oli SHL:ssä runkosarjan toinen, mutta taipui finaalisarjassa Färjestadt BK:lle seitsemän ottelun jälkeen voitoin 4-3.

Thomas Berglundin valmentama Luulaja on SHL:ssä ollut viime aikoina heikossa vireessä. Edellisestä viidestä ottelusta joukkue on voittanut vain kaksi.

Viimeisessä pelissä ennen CHL-finaalia joukkue kärsi kotitappion Leksandia vastaan. Leksand voitti ottelun 4-3 -lukemin ja joukkueen tähtihyökkääjä Patrick Zackrisson naulasi tehot 2+1. Vielä tammikuun puolella Luulaja oli huimassa neljän ottelun voittoputkessa, jonka aikana joukkue päästi vain neljä maalia.

SHL:ssä joukkueen paras pistemies on ollut kanadalaishyökkääjä Brendan Shinnimin. Kanadalainen on takonut 44 otteluun 15 maalia ja yhteensä 28 tehopistettä. Yhdysvaltalaissentteri Jack Connolly on tehnyt 44 otteluun viisi maalia ja 25 tehopistettä. Joukkueen tehokkain suomalainen on ollut puolustaja Julius Honka 24 tehopisteellään.

Juhani Tyrväinen on ollut CHL:ssä koko joukkueen tehokkain pelaaja 13 tehopisteellä kymmeneen otteluun. Shinnimin on ollut tehokkain maalintekijä seitsemällä osumalla.

Maalivahdeista Matteus Ward on torjunut CHL:ssä 11 ottelua ja voittanut näistä yhdeksän torjuntaprosentilla 92,6. SHL:ssä Joel Lassinantti on nauttinut päävastuusta. 34 otteluun Lassinantti on torjunut 13 voittoa torjuntaprosentilla 89,0.

Tappara suosikkina finaaliin

Jussi Tapolan valmentama Tappara on suosikki tähän finaaliin lähdettäessä. Joukkue on kokonaisvaltaisesti vahvemmassa vireessä ja omaa paljon laadukkaita pelaajia. Luulaja on ollut yllättävän tehoton tämän kauden SHL:ssä, joten se on vain iso etu Tapparalle, joka osaa puolustaa laadukkaasti.

Tappara on kulkenut finaaleihin vastustajaansa tiukemman seulan läpi. Luulaja kohtasi välierävaiheessa Frölundan, joka oli ehdottomasti kovin testi. Tappara on nujertanut tieltään NL-liigan HC Davosin ja EV Zugin sekä viime kauden mestarin Rögle BK:n.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Leijonat

Mainos

NHL

Mainos

Liiga

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta CHL