Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

MM-kisat 2024

Hurja taistelu ei riittänyt – nouseva jääkiekkomaa takaisin divariin

Kazakstanin huippuhyökkääjä Nikita Mikhailis.
AOP

Jääkiekon MM-kilpailuissa Tshekissä selvitettiin kaksi putoajaa maanantaina pelatuissa otteluissa. Päivän aiemmassa kamppailussa Norja kaatoi Iso-Britannian ja tämä varmisti Iso-Britannian tippumisen divisioonaan. Iltaotteluissa Ostravan B-lohkossa pelattiin jumbofinaali, jossa Kazakstan sai haasteen kisoissa pitkästä aikaa nähdyltä Puolalta.

Galym Mambetaliyevin valmentama Kazakstanin maajoukkue nappasi kovan taistelun jälkeen b-lohkon päätöspelissään voiton Puolasta. Kazakstan oli ottelussa kolmannen erän maaleilla parempi 3-1 -lukemin.

Kazakstan voitti turnauksessa kaksi ottelua ja keräsi alkulohkossa yhteensä kuusi pistettä. Puola keräsi alkulohkossa yhden pisteen taipumalla Latvialle jatkoajan jälkeen turnauksen ensimmäisessä ottelussa. Päätöskamppailusta Puola tarvitsi kolmen pisteen voiton, mutta ei onnistunut siinä.

Puola karkasi ottelussa ylivoimalla johtoon avauserän puolivälissä, kun 23-vuotias hyökkääjä Kamil Walega naulasi turnauksen toisen maalinsa ja kolmannen tehopisteen.

183 senttiä pitkä oikealta laukova Cieszynin kaupungista kotoisin oleva keskushyökkääjä pelasi menneellä kaudella Tshekin pääsarjassa HC Ocelari Trinecin riveissä, mutta 11 otteluun ei syntynyt tehopisteitä. Tshekin kakkossarjassa HC Frydek-Mistekin riveissä syntyi 28 otteluun tehot 10+11. Viime vuonna Puolan maajoukkueen riveissä divisioona-kisoissa hyökkääjä takoi viiteen otteluun kolme maalia ja yhteensä seitsemän tehopistettä, kun maa nousi MM-kisoihin.

Kazakstan nousi avauserässä tasoihin, kun KHL:ssä Metallurg Magnitogorskia edustava Nikita Mikhailis laukoi turnauksen ensimmäisen maalinsa Arkadi Shestakovin esityöstä. Kazakstanin voittomaali nähtiin kolmannen erän puolivälissä Valeri Orekhovin toimesta, johon Mikhailis keräsi syöttöpisteen. Kokenut Kazakstanin tähti, kapteeni Roman Starchenko naulasi loppulukemat reilut viisi minuuttia ennen päätössummeria.

Andrei Shutov torjui Kazakstanin maalilla 23 kertaa. Puolan maalilla kokenut John Murray koppasi kiekon yhteensä 19 kertaa.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta MM-kisat 2024