Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

MM-kisat 2024

Tilauksessa maalijuhlat? – hallitseva maailmanmestari kovaan testiin MM-kisoissa

Kanadan Dylan Cozens ja Sveitsin Roman Josi.
AOP

Jääkiekon MM-kilpailuissa pelataan lauantaina kaksi välieräottelua, eli turnauksessa on finaalipaikat jaossa. Päivän jälkimmäisessä kamppailussa nähdään uusintaottelu alkusarjasta, kun hallitseva maailmanmestari Kanada pääsee Sveitsin testiin. Ottelusta voidaan odottaa todellista jännitysnäytelmää, sillä vastakkain on kaksi äärimmäisen taitavaa joukkuetta.

Andre Tourignyn valmentama Kanadan jääkiekkomaajoukkue pääsee todelliseen testiin lauantaina Tshekin pääkaupungissa Prahassa. Kanada kohtaa MM-välierässä jo alkusarjassa harmaita hiuksia kanadalaisille aiheuttaneen Patrick Fischerin valmentaman Sveitsin maajoukkueen. Sveitsi on ensimmäistä kertaa moneen vuoteen MM-kisojen mitalipeleissä. Sveitsillä on tilillään 2010-luvulta kaksi MM-hopeaa.

Kanada on voittanut turnauksessa tähän mennessä kaikki kahdeksan pelaamaansa ottelua. Alkulohkovaiheessa joukkue jäi kahdesta ottelusta vajaaksi täydestä 21 pisteen sarjasta, sillä Tshekki ja Itävalta saivat venytettyä Kanadan jatkoajalle. Kumpikin kamppailu kääntyi luonnollisesti hallitsevan maailmanmestarin nimiin.

Joukkueen tehokkain pelaaja turnauksessa on ollut Buffalo Sabresin huippuhyökkääjä Dylan Cozens, joka on iskenyt kahdeksan maalia ja yhteensä kymmenen tehopistettä kahdeksaan otteluun. Toronto Maple Leafsin kapteeni John Tavares ratkaisi tähän mennessä turnauksen ainoalla osumallaan ottelun Itävaltaa vastaan. Tavaresilla on koossa tehot 1+8 seitsemään kamppailuun. Joukkueen tehokkaimmat puolustajat ovat Sabresia nykyään edustavat Bowen Byram ja Owen Power.

Fischerin valmentama Sveitsi hävisi alkulohkovaiheessa vain yhden ottelun ja se oli Kanadaa vastaan. Joukkue keräsi alkulohkoon 17 pistettä ja onnistui kaatamaan Saksan 3-1 -lukemin puolivälierässä, kun Kanada kaatoi Slovakian 6-3 -lukemin.

Sveitsin tehokkain pelaaja turnauksessa on ollut kesken kisojen mukaan saapunut Los Angeles Kingsin laitahyökkääjä Kevin Fiala. Kuuteen otteluun taitava hyökkääjä on iskenyt kuusi maalia ja yhteensä 11 tehopistettä. Ykkössentteri, New Jersey Devilsin kapteeni Nico Hischierillä on koossa samat tehot. Sveitsin ja Nashville Predatorsin kapteeni Roman Josilla on myös 11 tehopistettä koossa. Josilla maaleja on kolme ja syöttöpisteitä kahdeksan.

Kärkipelaajien varassa Sveitsin menestyminen Kanadaa vastaan on. Mikäli NHL:ssä isoissa rooleissa pelaavat pelaajat onnistuvat, niin joukkueella on täysi mahdollisuus edetä historiansa kolmanteen MM-finaaliin.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta MM-kisat 2024