Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

MM-kisat 2024

Itävallalle lisää helpotusta? – Iso-Britannian supertähden pelaaminen epävarmaa

Liam Kirk debytoi Mikkelin Jukurien paidassa.
AOP

Jääkiekon MM-kisoissa Tshekissä pelataan alkulohkovaihe päätökseen tiistaina. Iltapäivällä Suomen aikaa kello 13.20 alkavassa ottelussa a-lohkon putoajaksi varmistanut Iso-Britannia kohtaa Itävallan. Normaalista poiketen tämä ottelu kiinnostaa todella paljon suomalaisia, sillä Iso-Britannia voi varmistaa Suomen jatkopaikan jääkiekon MM-kisoissa.

Skotlantilaisvalmentaja Peter Russellin valmentama Iso-Britannia hävisi Norjalle pelatun ottelun maanantaina. Tämä varmisti sen, että joukkue tippui jälleen MM-kisojen divisioonaan, josta joukkue nousi täksi kaudeksi takaisin korkeimmalle tasolle.

Iso-Britannia on tehnyt tässä turnauksessa kahdeksan maalia kuuteen otteluun. Päästettyjä maaleja on yhteensä 28 kappaletta, joten puolustuspää ei ole joukkueella pitänyt toivotulla tavalla.

Alkulohkossa isoin tappio on toistaiseksi Suomea vastaan. Suomi murskasi kisojen toisessa ottelussa Iso-Britannian 8-0 -lukemin. A-lohkon voittava hallitseva maailmanmestari Kanada onnistui ottamaan briteistä vain 4-2 -voiton.

Iso-Britannia kohtaa turnauksen päätöspelissään jättimäistä sensaatiota rakentavan Itävallan. Sveitsiläisvalmentaja Roger Baderin luotsaama jääkiekon pikkumaa voi selvittää tiensä kahdeksan parhaan joukkoon.

Itävalta tarvitsee Iso-Britanniaa vastaan voiton varsinaisella peliajalla ja samalla Sveitsin varsinaisen peliajan voiton Suomesta illalla kello 21.20 alkavassa ottelussa. Itävalta on turnauksessa kaatanut jo Norjan ja Suomen varsinaisella peliajalla sekä hävinnyt Kanadalle 7-6 -lukemin jatkoajalle venyneessä ottelussa.

Iso-Britannian paras pelaaja Liam Kirk on iskenyt turnauksessa yhteensä kaksi maalia ja viisi tehopistettä, mutta AHL:ssä urallaan pelannut hyökkääjä saattaa olla turnauksen viimeisestä ottelusta sivussa.

Itävallan ykköstykki turnauksessa on ollut kokenut Peter Schneider 4+2 tehoillaan. Minnesota Wildin ykköskierroksen varaus Marco Rossi syötti Norjaa vastaan edellisessä ottelussa kolme maalia ja teki Kanadaa vastaan 6-6 -tasoituksen. Keskushyökkääjällä on kuuteen otteluun koossa maali ja kuusi tehopistettä. Dominic Zwerger on iskenyt myös kuusi tehopistettä, sillä kuuteen kamppailuun hyökkääjällä on kaksi maalia ja neljä maalisyöttöä tilillä.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta MM-kisat 2024