Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

MM-kisat 2024

Latviassa käynnissä suuret juhlat! – ”Kuin vuosi 1995 Suomessa!”

Latvia järjesti jättiyllätyksen MM-kisoissa.
AOP

Jääkiekon MM-kisat päättyivät Tampereella sunnuntaina, kun Kanada juhli maailmanmestaruutta. Turnauksen suurin onnistuja oli kuitenkin Latvia, joka selvitti tiensä välieriin, mutta ei voinut tulevan maailmanmestarin paineelle mitään. Latvia päätyi lopulta pronssiotteluun ja saavutti maana historiansa ensimmäisen arvokisamitalin kaatamalla Yhdysvallat.

Latvian jääkiekkomaajoukkue selvitti kevään MM-kisoissa ensi kertaa tiensä neljän parhaan joukkoon. Lopulta Latvia voitti pronssia, kun joukkue kaatoi pronssiottelussa Yhdysvallat 4-3 -lukemin jatkoajalle venyneesä ottelussa.

Latviassa käynnistyi sunnuntaina pronssin myötä valtavat kansanjuhlat. Juhlat jatkuivat maanantaina, kun maa julisti kaikille kansallisen vapaapäivän. Latvian pääkaupunki Riikassa on pronssia juhlittu kuin Suomessa MM-kultaa vuonna 1995.

MM-kisoissa Latvia selvitti tiensä jatkoon omasta lohkostaan kaatamalla alkusarjan päätösottelussa Sveitsin jatkoajalla 4-3 -lukemin. Puolivälierässä kolmannen erän maalit Ruotsia vastaan toivat Latvialle 3-1 -voiton.

Piskuisen jääkiekkomaan sankariksi turnauksessa nousi ykkösmaalivahti Arturs Silovs, joka valittiin koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Silovs pelaa NHL:ssä Vancouver Canucksin organisaatiossa.

Lisäksi joukkueen 25-vuotias puolustaja Kristians Rubins oli juhlittu sankari. Rubins teki joukkueensa 3-3 -maalin Yhdysvaltoja vastaan pronssiottelun kolmannessa erässä ja laukoi jatkoajan toisella minuutilla voittomaalin. Rubins edustaa Calgary Wranglersia AHL:ssä. Rubins on pelannut jo kaudesta 2020-21 alkaen Pohjois-Amerikassa yhtäjaksoisesti. NHL:ssä pelejä on kertynyt Toronto Maple Leafsin riveissä kolme kappaletta.

Rubins siirtyi ensimmäistä kertaa Kanadaan kaudeksi 2016-17 juniorisarjaan Medicine Hat Tigersin riveihin.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta MM-kisat 2024