Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Maajoukkue

Onko tässä MM-kisojen suurin suomalaistähti? – ”Pelaa hurjaa NHL-kautta…”

Arizona Coyotesin Matias Maccelli on pelannut hurjassa vireessä koko kauden.
AOP

Jääkiekon MM-kisat pelataan tänä vuonna Tshekissä. Turnaus pelataan perinteisissä jääkiekkokaupungeissa, kun päänäyttämönä toimii Tshekin pääkaupunki Praha ja toinen lohko pelataan Ostravassa. Kisat järjestetään siis samoissa kaupungissa kuin 2000-luvun alussa. Suomi eteni viimeksi Tshekissä pelatuissa MM-kisoissa aina finaaliin asti, mutta taipui Venäjälle.

Jukka Jalonen lähtee tältä erää viimeiseen MM-turnaukseen Leijonien päävalmentajana mielenkiintoisesta tilanteesta. Viime vuoden MM-kisat menivät Tampereella penkin alle, mutta alla olikin hurja vuosi, joka oli tuonut MM- ja olympiakullan. Tänä keväänä Suomen jääkiekkomaajoukkue mielii takaisin mitalipeleihin.

Suomi tulee jälleen saamaan NHL:stä mielenkiintoisia ja koviakin vahvistuksia joukkueeseen. GM Jere Lehtinen ja päävalmentaja Jalonen ovat tehneet matkansa Pohjois-Amerikkaan, jolloin maajoukkueen johto selvittää mahdollisten vahvistusten kiinnostusta MM-kisoihin.

Yksi todellinen supervahvistus Leijoniin löytyy Arizona Coyotesista. Suomalaishyökkääjä Matias Maccelli kirjoitti viime kesänä kolmen vuoden ja yli kymmenen miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen organisaation kanssa pelattuaan vahvan kauden. Tällä kaudella turkulaislähtöinen pelintekijä on noussut NHL:n huippuhyökkääjien joukkoon.

Maccelli on iskenyt 51 tehopistettä 74 otteluun. Vasemmalta laukova 24 vuotta syksyllä täyttävä suomalaishyökkääjä on koko urallaan tehnyt 161 otteluun NHL:ssä 26 maalia ja yhteensä 106 tehopistettä, joten tällä kaudella hyökkääjä on jo lähes tuplannut koko uransa saldon.

Andre Tourignyn valmentama joukkue ei tule tälläkään kaudella pudotuspeleissä pelaamaan, mutta siitä huolimatta Maccelli on noussut johtavien hyökkääjien joukkoon. Suomalainen on sisäisessä pistepörssissä kolmantena kokeneiden Nick Schmaltzin ja Clayton Kellerin takana. Kellerillä on koossa 32 maalia ja yhteensä 68 tehopistettä. Kellerin tehotilasto on -21, kun taas Maccellin vian -7

Suomalaispuolustaja Juuso Välimäki on myös mahdollinen MM-kävijä, mutta vahvaa kautta Arizonassa pelaava Tampereen Ilveksen kasvatti ei omaa sopimusta ensi kaudeksi NHL:n, joten häntä tuskin nähdään Leijonissa.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Maajoukkue