Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

AHL

MM-kotikisojen kultasankari löysi uuden työpaikan! – Pohjois-Amerikka jäi taakse

Leijonien Juho Olkinuora torjui Tshekin Lukas Klokin laukauksen.
AOP

Viime kaudella historiallisesti niin olympia- kuin MM-kultaakin Suomen paidassa juhlinut maalivahti Jussi Olkinuora on löytänyt uuden työpaikan. Olkinuora lähti täksi kaudeksi kokeilemaan siipiään Pohjois-Amerikkaan, mutta pelipaikkaa ei NHL:stä avautunut. Tie vei lopulta takaisin Eurooppaan.

Viime keväänä Tampereella pelatuissa jääkiekon MM-kotikisoissa Suomelle historian neljännen maailmanmestaruuden torjunut Jussi Olkinuora löysi itselleen uuden kodin. Helsingissä syntynyt 32-vuotias isokokoinen maalivahti matkaa urallaan seuraavaksi Ruotsin SHL:n Brynäs IF:n riveihin. Urallaan pitkään ulkomailla ja pääsääntöisesti KHL:ssä torjunut Olkinuora teki Brynäsin kanssa loppukauden kestävän sopimuksen.

Täksi kaudeksi Olkinuora teki NHL-sopimuksen Detroit Red Wingsin kanssa, mutta pelasi pääsääntöisesti AHL:ssä Grand Rapids Griffinsin riveissä. Olkinuora kutsuttiin loukkaantumisten takia ylös pariin kertaan, mutta Red Wingsissä pelejä ei kertynyt tilille. AHL:ssä pelejä kertyi lopulta 15 kappaletta ja näistä voittoon päättyi kuusi. Torjuntaprosentti oli huippumaalivahdille varsin vaatimaton 86,8 ja päästettyjen maalien keskiarvo jopa kammottava 3,75.

Kolme edellistä kautta Olkinuora vuoli ruplia KHL:ssä edustaessaan Admiral Vladivostokia ja Metallurg Magnitogorskia. Admiralissa kaudella 2019-20 Olkinuora pelasi 31 ottelua ja torjui heikossa joukkueessa 13 voittoa lähes 93’n torjuntaprosentilla. Kahdella kaudella Metallurgin riveissä maalivahdille kertyi 66 ottelua ja yhteensä 37 voittoa.

Viime keväänä Tampereen MM-kisoissa Olkinuora aloitti kahdeksan ottelua Suomen maalilla ja voitti kaikki. Torjuntaprosentti oli 94,8 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,11.

SHL:ssä Brynäs on täysin suomalaisessa valmennuksessa, sillä Mikko Manner toimii päävalmentajana ja hänen apulaisinaan toimivat Kalle Kaskinen sekä Ari-Pekka Pajuluoma. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa 12, kun 40 ottelua runkosarjaa on pelattu. Matkaa kymmenenteen sijaan eli Luulajaan on kuusi pistettä. Putoamiskarsinnat ovat seitsemän pisteen päässä.

Brynäsin riveissä pelaa maalivahdeista ennestään jo Tomi Karhunen sekä Anders Lindbäck. Suomalaisia joukkueessa on Karhusen ja valmennuksen lisäksi neljä pelaajaa. Hyökkäyksessä Oula Palve ja Hannes Björninen. Puolustuksessa Mikko Niemelä ja Niklas Friman.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta AHL