Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Milano-Cortina 2026

Leijonat tavoittelee ensimmäistä olympiakultaa! – Näillä eväillä Venäjän olympiaurheilijat kaatuu

Sakari Manninen oli iskussa Slovakiaa vastaan.
AOP

Suomi kohtaa varhain sunnuntai-aamuna Suomen aikaa Pekingin 2022 talviolympialaisten päätöspäivänä loppuottelussa Venäjän olympiaurheilijat. Ottelu käynnistyy kello 6.10.

Jukka Jalosen valmentama Leijonaryhmä on historiassaan toista kertaa olympialaisten loppuottelussa. Suomella on tilillä kaksi olympiahopeaa historiastaan ja toinen niistä tuli Calgaryn olympialaista 1988 jolloin turnaus pelattiin sarjamuotona.

Jälkimmäinen tuli Torinon olympialaisissa 2006, jolloin Suomi taipui kovassa finaalissa Ruotsille 3-2 -lukemin. Ottelun voittomaali tuli kolmannen erän alussa, kun legendaarisesti Saku Koivun aloituksessa katkenneen mailan jälkeen Nicklas Lidström lämäsi kiekon maaliin ohi Antero Niittymäen.

Sunnuntain loppuottelussa Suomi lähtee jopa pienenä suosikkina Venäjän olympiaurheilijoita vastaan. Suomi on voittanut turnauksessa kaikki pelit ja nollasi välierässä pronssia voittaneen Slovakian. Suomella on tässä turnauksessa ensimmäistä kertaa historiassaan tilanne, jossa se lähtee tasavertaisilla kokoonpanoilla muiden suosikkien kanssa pelaamaan mitaleista.

Tällä kertaa Suomea ei voida lukea selväksi altavastaajaksi Venäjän maajoukkuetta vastaan kuten esimerkiksi vuoden 2019 MM-kisoissa, jossa Suomi kaatoi Venäjän 1-0 -lukemin välierässä.

Suomen paras ase Venäjän olympiaurheilijoita vastaan on tiivis viisikkopeli ja terävät vastaiskut. Suomi on turnauksessa ollut ongelmissa juuri Slovakian tyylisten joukkueiden kanssa, joita vastaan on ollut vaikea pelata oikeastaan millään tyylillä. Venäjän kohdalla Jalosen valmentama ryhmä tietää tasantarkkaan mitä odottaa.

Suomi on myös ollut erittäin hyvä joukkue 5vs5 -pelissä. Joukkue on päästänyt vain yhden maalin tasaviisikoin pelatessa ja sekin tapahtui turnauksen avauspelissä Slovakiaa vastaan. Välierässä samaa maata vastaan Suomi ei ottanut ainuttakaan jäähyä. Mikäli kurinalaisuus on myös Venäjän olympiaurheilijoita vastaan kohdillaan, niin voitto on todella lähellä.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Milano-Cortina 2026