Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Milano-Cortina 2026

Leijonia odottaa mielenkiintoinen välierä – ”Kertoo miten hyvä joukkue heillä on”

Suomelta ja Sveitsiltä nähtiin kovaa vääntöä puolivälierässä.
AOP

Suomen jääkiekkomaajoukkue selvitti Pekingin 2022 talviolympialaisten jääkiekkoturnauksessa tiensä neljän parhaan joukkoon ja välieriin kaatamalla omassa puolivälierässä Sveitsin. Suomi saa perjantain välierässä vastaansa Yhdysvallat yllättäneen Slovakian.

Jukka Jalosen valmentama Leijonaryhmä otti hienon 5-1 -voiton Sveitsistä olympialaisten puolivälierässä keskiviikkona ja eteni voitolla välieriin sekä neljän parhaan joukkoon.

Suomi karkasi ottelussa reilun 23 minuutin aikana 3-0 -johtoon, kun Miro Aaltonen, Mikko Lehtonen ja Marko Anttila onnistuivat maalinteossa. Päätöserään Sveitsi nousi kahden maalin päähän, mutta Suomi sinetöi tyhjiin kaksi ottelun viimeistä maalia kolmannen erän lopulla.

Päävalmentaja Jalonen oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen ja piti siitä, miten joukkue tuli otteluun.

– Näki, että joukkue oli valmis, kun kiekko tippui jäähän. Fokus oli hyvä, tunnetaso sopiva ja oikeisiin asioihin keskittyminen kohdillaan, Jalonen kertasi Leijonien nettisivuille.

Suomi saa välierässä vastaansa Slovakian perjantaina, jonka joukkue kaatoi alkulohkossa selvin 6-2 -lukemin. Suomi oli alkulohkon ottelussa Slovakiaa vastaan aika ajoin telineissä, mutta tehokas viimeistely korjasi joukkueelle potin pelistä.

– Se, että he ovat neljän joukossa, kertoo miten hyvä joukkue heillä on. Mutta vielä ei ole ajatus ylihuomisessa vaan tässä pelissä ja tämän pelin purkamisessa, Jalonen kertasi.

Slovakia nousi Yhdysvaltoja vastaan 1-2 -tappioasemasta viimeisen minuutin maalilla tasoihin ja hoiti ottelun rangaistuslaukauskilpailussa nimiinsä. Patrik Rybar pelasi joukkueen maalilla uskomattoman pelin torjumalla 33 kertaa.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Milano-Cortina 2026