Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Milano-Cortina 2026

Tanska järjesti jymypaukun! – Moninkertainen kultamitalisti jäänrakoon heti turnauksen alussa

Frans Nielsen ratkaisee voiton Tanskalle olympialaisissa.
AOP

Debyytin tänään talviolympialaisten miesten jääkiekossa tehnyt Tanska järjesti heti historian ensimmäisessä olympiaottelussaan suuren yllätyksen, kun joukkue kaatoi Naganossa 1998 olympiakultaa voittaneen Tshekin maajoukkueen. Tanskan suurin sankari ottelussa oli maalivahti Sebastian Dahm.

Karsintojen kautta tiensä Pekingin 2022 talviolympialaisten miesten jääkiekkoturnaukseen raivannut Tanska järjesti heti turnauksen ensimmäisessä ottelussaan ison yllätyksen, kun joukkue onnistui kaatamaan jääkiekossa kestomenestystä niittäneen Tshekin maajoukkueen.

Tanska kaatoi avauserässä syntyneillä maaleilla Tshekin lukemin 2-1 ja johtaa B-lohkoa avausotteluiden jälkeen ennen Venäjän olympiaurheilijoiden joukkuetta, joka voitti päivän aiemmassa ottelussa Sveitsin.

Pienen pohjoismaan maaleista vastasivat avauserässä ensin puolustaja Markus Lauridsen erän puolivälin jälkeen ja entinen NHL-sentteri Frans Nielsen erän loppupuolella rangaistuslaukauksesta. Tshekki tuli otteluun mukaan toisen erän alussa, kun ajassa 23.45 kokenut Roman Cervenka naulasi Jan Kovarin syötöstä kiekon ohi 39 kertaa torjuneen Sebastian Dahmin, joka edustaa tällä hetkellä Klagenfurt KAC:ta.

Tshekki hallitsi ottelua mielinmäärin ja siitä kertoo vahvaa kieltään myös laukaukset. Tanska laukoi ottelussa Avangard Omskia KHL:ssä edustavaa Simon Hrubecia kohden vain 17 laukausta, kun Tshekki taas vyörytti 40 laukausta Dahmia kohden. Päätöserässä Tshekin hakiessa kiivaasti tasoitusta laukaukset menivät selvin 13-5 -lukemin kotijoukkueelle.

Tshekin turnaus jatkuu perjantaina Sveitsiä vastaan. Tanska kohtaa perjantaina Venäjän olympiaurheilijoiden joukkueen, jossa on panoksena käytännössä lohkovoitto ja suora paikka puolivälieriin. B-lohkon alkusarjan päätösottelut ovat vuorossa lauantaina.

Päivän tulokset

Venäjän olympiaurheilijat vs. Sveitsi 1-0
Tshekki vs. Tanska 1-2

Torstain ottelut

6.10 Ruotsi vs. Latvia
10.40 Suomi vs. Slovakia
15.10 Kanada vs. Saksa
15.10 USA vs. Kiina

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Milano-Cortina 2026