Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Leijonat aloittaa kisaurakan olympialaisissa – torstaina luvassa neljä hienoa kamppailua!

Leijonat voitti Kanadan
AOP

Torstaina käynnistyy suomalaisten yksi odotetuimmista turnauksista Pekingin 2022 talviolympialaisista, kun miesten jääkiekkoturnauksessa Leijonat luistelevat kaukaloon ensimmäistä kertaa. Keskiviikkona turnaus käynnistettiin kahdella ottelulla, mutta torstaina on tiedossa neljä kamppailua.

Leijonat aloittavat matkansa kohti olympiakultaa torstaina kello 10.40 alkavassa ottelussa Slovakiaa vastaan. Jukka Jalosen valmentama joukkue lähtee suurena suosikkina otteluun ja yhtenä varteenotettavista mestarisuosikeista koko turnaukseen.

Suomen maalilla torstain avausottelussa pelaa KHL:ssä Sibir Novosibirskiä edustava Harri Säteri. Säterille olympialaiset ovat ensimmäiset pelaavana maalivahtina. Jussi Olkinuora kävi Marko Anttilan tavoin koronaeristyksessä, mutta pääsi takaisin joukkueen vahvuuteen.

Slovakian joukkueen mielenkiintoisimmat pelaajat ovat nuoret superlupaukset Juraj Slafkovsky ja Simon Nemec, mutta joukkueessa on myös muita mielenkiintoisia pelaajia. Niinhin lukeutuu Avangard Omskissa kiekkoileva Peter Cehlarik, TPS:stä Pohjois-Amerikkaan siirtynyt puolustaja Samuel Knazko ja NHL-uransa päättänyt laitahyökkääjä Tomas Jurco. Joukkueen maalilla Patrik Rybar on yksi vastuunkantajista. Rybar edusti viime vuodet Oulun Kärppiä, mutta pelaa KHL:ssä Dinamo Minskin riveissä tällä hetkellä.

Päivän ottelut alkavat heti kuuden jälkeen aamulla, kun Ruotsi kohtaa avausottelussaan Latvian. Suomi, Ruotsi, Latvia ja Slovakia ovat kaikki samassa C-lohkossa, josta voittaja pääsee suoraan puolivälieriin.

A-lohkon ottelut alkavat kello 15.10 iltapäivällä, kun Kanada pelaa Saksaa vastaan ja USA saa haasteen Kiinalta. Ottelu on Kiinalle sen maan historian ensimmäinen olympialaisissa ja joukkue koostuukin pitkälti Kunlun Red Star -nimisen KHL-joukkueen pelaajista ja Pohjois-Amerikassa syntyneistä AHL-jyristä. Muutama NHL-peli Kiinan maajoukkueen pelaajilla on myös vyöllään.

Torstain ottelut

6.10 Ruotsi vs. Latvia
10.40 Suomi vs. Slovakia
15.10 USA vs. Kiina
15.10 Kanada vs. Saksa

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat