Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

KHL

KHL-kausi käynnistyy – Tomi Lämsän valmentama Salavat Julajev askeleen lähempänä himoittua palkintoa

Tomi Lämsä ja Salavat Julajev ufa
AOP - Emil Hansson

Kiekkofani.com tekee loppukesään ennakot jokaisesta KHL-joukkueesta ennen kuin KHL-kausi 2021-22 käynnistyy syyskuun ensimmäisenä päivänä.

Salavat Julajev Ufa on noussut takaisin KHL:n ihan ehdottomaan eliittiin. KHL:n itäisessä konferenssissa vaatimustaso on vain niin älyttömän hurja ettei Tomi Lämsän valmentama joukkue ole pystynyt uusimaan Gagarin Cupia, jonka joukkue voitti vuonna 2011. Viime kaudella Salavat pysähtyi pudotuspelien toisella kierroksella Ak Bars Kazaniin huikean ottelusarjan jälkeen.

Isoja muutoksia joukkueessa ei ole tehty, sillä aihiot ovat kunnossa. Uusina pelaajina joukkueeseen ovat tulleet HK Sotshissa erinomaisesti pelannut Sergei Shmelyov, Nikolai Kulemin, Stepan Sannikov ja TsSKA Moskovan kakkosmaalivahti Alexander Sharychenkov. Joukkueesta poistui käynnössä vain kolmos-neloskentän pelaajia merkittävimpänä ehkäpä Dmitri Kugryshev, joka edustaa jatkossa Spartak Moskovaa.

Hyökkäys on jatkossakin suomalaisten tähdittämä. Harjoituskaudella niin Markus Granlund kuin Sakari Manninen ovat kärsineet loukkaantumisista, mutta hyökkääjien pitäisi pelata runkosarjan alussa. Rodion Amirov noussee kärkikenttiin ja saa pelata koko kauden KHL:ssä. Isokokoinen Alexander Kadeykin on kakkossentteri, mutta tulee ylivoimalle kolmen suomalaishyökkääjän kaveriksi ottamaan aloitukset ja tekemään maskia.

Puolustuksen johtohahmo on tuttuun tyyliin tanskalaispuolustaja Philip Larsen. Mielenkiintoista on tällä kaudella nähdä miten New Jersey Devilsin varaama Shakir Mukhamadullin yltää, sillä viime kausi meni ohi loukkaantumisten takia. Mikhail Naumenkov ja kapteeni Grigori Panin tuovat tarvittavaa osaamista puolustuspäähän.

Juha Metsola sai maalivahdin tontille kirittäjän, mutta ilman loukkaantumisia Metsola pelaa jälleen 40 ottelun runkosarjan.

Salavat Julajev on kova nippu, jonka menestymiseen pudotuspeleissä vaaditaan tehoja myös rutkasti pelaavan kärkikentän takaa. Mikäli tämä toteutuu voi Avangard Omsk ja Ak Bars Kazan olla todella pahasti ahtaalla. Salavat Julajev sijoirttuu runkosarjassa kolmanneksi KHL:n itäisessä konferenssissa.

Potentiaalinen kokoonpano

Markus Granlund – Sakari Manninen – Teemu Hartikainen
Rodion Amirov – Alexander Kadeykin – Viktor Tihonov
Sergei Shmelyov – Mikhail Vorobyov – Nikolai Kulemin
Geoff Platt – Vladislav Kartayev – Pyotr Khokhryakov

Grigori Panin – Philip Larse
Shakir Mukhamadullin – Pavel Koledov
Mikhail Naumenkov – Yevgeni Biryukov

Juha Metsola
Alexander Sharychenkov

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta KHL