Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit.com mainos iso

KHL

KHL-kausi käynnistyy – Sibir Novosibirsk on tiukan paikan edessä

Sibir Novosibirsk juhlii voittoa.
AOP

Kiekkofani.com tekee loppukesään ennakot jokaisesta KHL-joukkueesta ennen kuin KHL-kausi 2021-22 käynnistyy syyskuun ensimmäisenä päivänä.

Sibir Novosibirskin päävalmentajaksi tulleella Andrei Martemyanovilla ei ole helppo paikka uuden joukkueensa kanssa, kun käytännössä kaikki viime kauden kärkipelaajat ovat toisaalla eikä joukkueen GM Kirill Fastovsky onnistunut hankkimaan vahvistuksia tärkeimmille pelipaikoille.

Viime kauden joukkueesta, joka jäi pudotuspelien ulkopuolelle ovat nyt poissa kärkisentteri Mikael Ruohomaa ja läpi kauden loukkaantumisista kärsinyt Eric O’Dell. Lisäksi joukkuesta poistui kolme muutakin luottosentteriä, kun Dmitri Sayustov, Danil Romantsev ja Vjatjeslav Usheninin siirtyivät toisaalle. Puolustuksesta lähti kolme isoa palasta pois, kun yli 3o peliä runkosarjassa pelanneet Yefim Gurkin, Ilya Khokhlov ja Yaroslav Khabarov ovat toisaalla.

Puolustusta joukkue täydensi Denis Bodrovilla, Vadim Kudakolla ja Trevor Murphylla. Kaikki ovat KHL-tasolle hyviä pelaajia, mutta Murphy on ainoa kiekollinen puolustaja. Sentterivajetta joukkue täytti Amur Habarovskissa loistaneella Valentin Pyanovilla ja Nick Shorella, mutta heistä ole pelaamaan joka toista vaihtoa.

Hyökkäys on kokonaisuudessaan todella kevyt. Kärkiosaamista kyllä löytyy, sillä Shore on löytänyt harjoitusotteluissa erinomaisesti HV71’n riveistä saapuneen Anton Wedinin. Tämän kaksikon on toimittava myös runkosarjassa erinomaisesti, sillä ilman Shoren ja Wedinin tehoja tämä joukkue ei pitkälle tule pötkimään.

Puolustuksessa Jyrki Jokipakka tulee nauttimaan yli 25 minuutin peliajasta illasta toiseen, kun palautuu olkapäävammastaan. Syyskuussa suomalaispuolustaja nähtäneen kuitenkin peleissä. Silti vastuu tulee liikaa jäämään liian keveisiin saappaisiin heti Jokipakan jälkeen. Murphy onnistui Ak Barsissa, mutta onnistuuko hän heikommassa joukkueessa. Kudako näytti parhaimmillaan erinomaiselta Severstal Tsherepovetsin riveissä.

Maalivahtipelissä luottoa saa edelleen suomalaismaalivahti Harri Säteri. Mikäli suuria loukkaantumisia ei tapahdu, niin Säteri saa tälläkin kaudella reilusti yli 40 ottelua runkosarjassa. Suomalaisen takana on kokenut KHL-vahti, mutta vasta 24-vuotias Anton Krasotkin.

Sibirillä on pitkä matka taisteltavana pudotuspeleihin, mutta uskon, että tämä joukkue voittaa riittävästi pelejä pahimpia vastustajiaan Amuria, Admiralia, Red Staria ja Neftekhimikiä vastaan, mikä johtaa siihen, että Sibir pelaa toista kertaa kuuden vuoden sisällä pudotuspeleissä. Sibir sijoittuu seitsemänneksi.

Potentiaalinen kokoonpano

Alexander Sharov – Nick Shore – Anton Wedin
Vjatseslav Litovchenko – Viktor Komarov – Oleg Li
Dmitri Ovchinnikov – Valentin Pyanov – Yegor Milovzorov
Yevgeni Chesalin – Denis Golubev – Nikita Shaskov

Jyrki Jokipakka – Vadim Kudako
Trevor Murphy – Andrei Yermakov
Nikolai Demidov – Konstantin Alexeyev

Harri Säteri
Anton Krasotkin

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Leijonat

Mainos

NHL

Mainos

Liiga

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta KHL