Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

MM-kisat 2024

Puolivälierät käynnistyvät huomenna – Sveitsi tai Saksa varmuudella mitalipeleissä

MM-puolivälierät käynnistyvät
AOP

Jääkiekon MM-kisojen alkulohkot tarjosivat poikkeuksellisen määrän yllätyksiä, mutta lopulta jatkoon eteni varsin tuttuja maita. Ainoaksi todelliseksi yllätykseksi jäi Ruotsin pullahtaminen ulos jatkopeleistä. Yllätykset sotkivat lohkoja kuitenkin siinä määrin, että puolivälierissä nähdään hieman harvinaisempi parivaljakko.

Sveitsi sijoittui A-lohkossa toiseksi ja kohtaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Saksan. Nykymuotoisessa MM-turnauksessa Sveitsi on toki voittanut kaksi kertaa hopeaa, mutta tyypillisesti joukkueen matka on katkennut viimeistään puolivälierissä.

Saksa puolestaan ei ole ikinä selviytynyt puolivälieriä pidemmälle, mutta Pyeongchangin Olympialaisten kakkossija on edelleen tuoreessa muistissa. Joukkueet kohtaavat toisensa torstaina kello 16:15 ja voittaja pääsee mukaan mitalipeleihin.

Venäjä ja Kanada ovat puolestaan tuttu näky MM-kiekon jatkopeleissä. A-lohkon voittanut Venäjä lähtee otteluun suurena suosikkina, sillä vaahterapaitojen turnaus on ollut tahmainen. Kanadan jatkopaikka varmistui vasta viimeisellä kierroksella ja se olisi pudonnut jatkosta, jos Saksa ei olisi voittanut Latviaa.

USA:n ja Slovakian kamppailussa ennakkosuosikki on B-lohkon voittanut USA. Jenkit hävisivät alkulohkossa ainoastaan Suomelle ja päästi yhteensä ainoastaan kahdeksan maalia koko alkulohkon aikana. Slovakia puolestaan on jatkopelien ainut joukkue, jonka maaliero oli alkulohkossa negatiivinen. Rumimpana alkulohkon kompurointina oli 1 – 8 -tappio Sveitsille.

Leijonat saa vastaansa alkuturnauksessa haparoineen Tshekin. Ottelusta tulee varmasti hankala, sillä Tshekki voitti viisi viimeistä alkulohkon otteluaan. Tappiot tulivat Venäjää ja Sveitsiä vastaan, joten joukkueen ei voi sanoa tunaroineen suuremmin, vaikka ottelut Valko-Venäjää ja Tanskaa vastaan ratkesivat vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Suomen puolivälieräottelu alkaa torstaina kello 20:15. Ottelu on katsottavissa suorana MTV3-kanavalta.

Kiekkofanit pääsevät nauttimaan MM-lätkästä myös paikan päällä, sillä Latvia on 1. kesäkuuta alkaen höllentänyt tiukkoja koronarajoituksiaan. Arena Rigassa pelattaviin pudotuspeliotteluihin otetaan rajoitettu määrä katsojia tiukkojen koronatoimien puitteissa. Päästäkseen kisakatsomoon katsojilla tulee olla todistus rokotuksesta tai sairastetusta Covid-19 taudista.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta MM-kisat 2024