Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

MM-kisat 2024

Upottaako Tanska Leijonien jatkopelihaaveet? – pidä näitä tanskalaisia silmillä

Tanskan huippuhyökkääjä Christian Wejse.
AOP

Suomen jääkiekkomaajoukkue on todella tiukassa paikassa maanantai-iltana Tshekin pääkaupungissa Prahassa. Leijonat tarvitsevat täydet kolme pistettä Tanskan jääkiekkomaajoukkuetta vastaan alkulohkon kuudennesta ottelusta, jotta joukkue säilyttää mahdollisuutensa jatkopeleihin. 

Jukka Jalosen valmentama Suomen jääkiekkomaajoukkue on joutuu historialliseen testiin maanantaina Tshekin Prahassa. Suomi kohtaa Tanskan alkulohkon kuudennessa ottelussa ja tarvitsee kamppailusta kolme pistettä.

Ruotsalaisvalmentaja Mikael Chrintz-Gathin valmentamalla miehistöllä ottelussa ei ole enää iso panoksia, sillä Tanskalle ottelu on alkusarjan seitsemäs eikä putoamisvaaraa ole tai suurta mahdollisuutta nousta enää neljän joukkoon. Päästäkseen puolivälieriin Tanska tarvitsee kolmen pisteen voiton Suomesta, Suomen tappion Sveitsille ja Itävallan tappion Iso-Britannialle.

Tanskan maalilla Suomea vastaan pelaa 27-vuotias Herningistä kotoisin oleva Mathias Seldrup. 185 senttiä pitkä maalivahti on pelannut turnauksessa vain Sveitsiä vastaan edellisessä ottelussa kolmannen erän. Seldrup päästi kolmanteen erään kolme maalia ja torjui yhteensä viisi kertaa. Seldrup on pelannut kaksi edellistä kautta Tanskan pääsarjassa Esbjerg Energyn riveissä. Joukkue taipui Tanskan pääsarjan finaaleissa tänä keväänä Sonderjyskelle voitoin 4-2.

Tanskan ykköspyssy kisoissa on ollut Christian Wejse. Kuuteen otteluun DEL-liigan Fischtown Pinguinsia edustava hyökkääjä on laukonut tehot 3+3. Kolmella edellisellä DEL-liigan kaudella Pinguinsissa isokokoinen laitahyökkääjä on iskenyt 151 otteluun yhteensä 40 maalia ja 75 tehopistettä.

Wejse pelaa kolmoskentässä Alexander Truen ja Mikkel Aagaardin kanssa. Aagaard on iskenyt kuuteen otteluun tehot 2+1 ja Florida Panthersin sopimuspelaaja Truella ei ole vielä pisteitä koossa.

Tanskan maajoukkueen ykköspuolustaja Phillip Bruggisser on iskenyt kuuteen otteluun 1+4 tehot. 32-vuotias Rodovresta kotoisin oleva oikealta laukova 183 senttiä pitkä puolustaja edustaa Wejsen tavoin Pinguinsia Saksassa. Menneellä kaudella Saksan pääsarjassa 51 otteluun syntyi tehot 11+26. Bruggisser oli joukkueen tehokkain puolustaja ja kolmanneksi tehokkain pelaaja. Bruggisser muodostaa kolmosparin yhdessä Nicholas Jensenin kanssa.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta MM-kisat 2024