Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

MM-kisat 2024

Tuhoaako Connor Bedard Iso-Britannian? – Kanada jättimäisenä suosikkina kisa-avaukseen

St. Louis Blues taipui Connor Bedardin edustamalle Chicago Blackhawksille harjoitusottelussa.
AOP

Jääkiekon MM-kilpailuissa hallitseva maailmanmestari Kanada aloittaa oman kisaurakkansa iltapäiväottelussa Iso-Britanniaa vastaan. Kanada lähtee luonnollisesti jättimäisenä ennakkosuosikkina turnauksen avausotteluun. Suurin kysymys lienee kauanko Iso-Britannia pysyy jääkiekon mahtimaan kyydissä mukana.

Andre Tourignyn valmentama Kanadan jääkiekkomaajoukkue lähtee yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista Tshekissä pelattaviin jääkiekon MM-kilpailuihin. Kanadalla on koossa monipuolinen joukkue, josta tähtiloistoa ei puutu.

Joukkueessa on mukana kaksi viime vuotista maailmanmestaria Tampereella pelatuista kisoista, kun maalivahti Joel Hofer ja keskushyökkääjä Jack McBain edustavat joukkuetta. Lisäksi joukkueessa on viisi pelaajaa mukana Latvian MM-kilpailuista 2021, jolloin Kanada kaatoi loppuottelussa Suomen jatkoajalla. Joukkueesta löytyy lukuisia pelaajia, jotka ovat voittaneet viimeisemmän Kanadan alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden.

Yksi joukkueen suurimmista tähdistä on Chicago Blackhawksin superlupaus Connor Bedard, joka on tehnyt kaikissa ikäluokissa Kanadan paidassa hurjia tehoja. Bedard on lähes sataprosenttisella varmuudella mukana kahden vuoden päästä pelattavissa olympialaissa.

Bedardissa on Iso-Britannialla paljon pitelemistä lauantaina. Joukkueiden edellinen kohtaaminen jääkiekon MM-kisoissa päättyi vuonna 2019 Kanadan 8-0 -voittoon. Tuolloin nykyään urillaan kohti auringonlaskua kääntyneet Anthony Mantha ja Kyle Turris olivat tähtinä. Mantha iski 2+3 tehot ja Turris iski kaksi maalia.

Iso-Britannian maajoukkuetta valmentaa skotlantilainen Peter Russell, joka toimii Walesin suurseura Cardiff Devilsin valmentajana EIHL:ssä. Joukkueen ykköstähti on Suomessakin pelannut Liam Kirk. NHL:n varattu hyökkääjä teki tällä kaudella HC Litvinovin riveissä Tshekin Extraliigassa 19 maalia 52 otteluun.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta MM-kisat 2024