Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

NHL-veteraanin ura päätökseen – ”Uskomaton ura…”

Pittsburgh Penguinsin Jeff Carter lähellä maalintekoa New York Rangersin Igor Shesterkiniä vastaan.
AOP

NHL:ssä pitkän uran pelannut kanadalaishyökkääjä Jeff Carter on päättänyt uransa. Carter pelasi uransa viimeisillä kausilla Pittsburgh Penguinsin riveissä. Urallaan kanadalainen voitti suurimman mahdollisen palkinnon yhteensä kaksi kertaa.

NHL:ssä hurjat 19 kautta pelannut 39-vuotias kanadalaishyökkääjä Jeff Carter on päättänyt uransa. Carter iski uransa viimeisessä kamppailussa Pittsburgh Penguinsin riveissä maalin, kun Penguins taipui New York Islandersille vieraissa 5-4 -lukemin. Ottelussa Penguins sai viimeisellä minuutilla mahdollisuuden tasoitukseen, mutta kapteeni Sidney Crosby epäonnistui rangaistuslaukauksesta.

Carter edusti urallaan yhteensä neljää seuraa. Ennen Penguinsia hyökkääjä pelasi Philadelphia Flyersin, Columbus Blue Jacketsin ja Los Angeles Kingsin riveissä. Hyökkääjä voitti Kingsin riveissä kahdesti Stanley Cupin 2010-luvun alussa ja pelasi runkosarjassa yhteensä 1321 ottelua. Näissä syntyi 442 maalia ja yhteensä 851 tehopistettä.

NHL-uran jälkeen Carterilla riittää aktiivista tekemistä, mutta tällä kertaa jäähallien ulkopuolella.

– Tulen jatkossa olemaan kotona isänä. Kun pelaat jääkiekkoa ammatiksesi, niin missaat todella paljon kaikkea kotona tapahtuvia asioita. Perheeni on antanut minulle ison mahdollisuuden elää unelmaani. Nyt aion olla kotona ja olla se isä, kuten pitääkin ja oppia asioita kotona.

Uransa viimeisessä ottelussa Carter palkittiin ottelun kolmostähtenä. Sekä Penguinsin, että Islandersin pelaajat antoivat kunnioitustaan hyökkääjälle.

– Tämä oli todella hieno kokemus olla mukana. Hän on loistava persoona, erinomainen joukkuekaveri ja loistava pelaaja, kommentoi päävalmentaja Mike Sullivan Carterille annettua kunnianosoitusta.

Carter oli Flyersin ykköskierroksen varaus tulikuumassa vuoden 2003 NHL:n varaustilaisuudessa. Kanadalainen poimittiin varaustilaisuudessa 11. pelaajana. Hyökkääjä voitti urallaan kahden Stanley Cupin lisäksi kultaa Kanadan maajoukkueen kanssa Sotshin olympialaisissa 2014.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL