Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Liiga

Unohtakaa urheilujohto! – tätä HIFK ensi kaudeksi tarvitsee

Roope Taponen nollasi Lukon HIFK:n maalilla.
AOP

Helsingin IFK:n Liiga-kausi 2023-24 päättyi pettymykseen, kun suurin odotusten kanssa kauteen lähtenyt joukkue tippui jatkosta puolivälierissä. HIFK taipui ottelusarjassa Lahden Pelicansia vastaan seitsemän ottelun taistelun jälkeen. Suuri pettymys nähtiin jo runkosarjassa, kun joukkue ei saanut haalittua kotietua pudotuspeleihin. Kotietu eli neljän parhaan joukkoon sijoittuminen HIFK:n kaltaisella kokoonpanolla pelaavalle joukkueelle on jokaisella kaudella minimivaatimus. 

HIFK:n menestymättömyys on ollut jatkuvaa keväästä 2011 alkaen. Tuolloin joukkue otti yli vuosikymmenen jälkeen ensimmäisen ja toistaiseksi viimeisen Suomen mestaruutensa kaatamalla Espoon Bluesin loppuottelusarjassa neljässä kamppailussa.

Tuolloin joukkuetta kentällä johti kapteenina toiminut Ville Peltonen, joka on nyt valmentanut HIFK:ta kolmella perättäisellä kaudella. Peltosella on valmentajasopimusta vielä jäljellä ja sitä on kyseenalaistettu jääkiekkopiireissä reilusti. Peltosen aikana HIFK on kahdesti tippunut jatkosta puolivälierissä. Viime vuonna joukkue voitti pronssia.

HIFK:n kokoonpano on jokaisella Peltosen kaudella ollut riittävä menestymään, mutta tärkein osasto eli maalivahtipeli on pettänyt ainakin osittain. Tällä kaudella joukkueen riveissä torjui kaksi maalivahtia, kun Roope Taponen pelasi yli puolet runkosarjasta, mutta menetti Niko Hoviselle vastuun pudotuspeleissä.

Hovinen antoi erinomaisilla otteillaan HIFK:lle mahdollisuuden kääntää sarja Pelicansia vastaan. Kolmeen perättäin voitettuun otteluun Hovinen päästi vain kaksi maalia, mutta seitsemänteen otteluun isokokoinen veteraani ohitettiin neljästi.

Taposella on sopimusta jäljellä vielä kaudelle 2024-25, mutta maalivahtiosastolla on tapahduttava muutos. Kahdessa edellisessä runkosarjassa Taponen on torjunut parhaimmillaan torjuntaprosentilla 91,4. Tällä kaudella Taposen torjuntaprosentti oli vain 90,61 viidestä nollapelistä huolimatta, kun parhaalla ykkösmaalivahdilla eli 50 ottelua pelanneella Tapparan Christian Heljangolla prosentti oli 91,64.

HIFK:n tulee ensi kaudeksi hankkia Liigan tähtimaalivahtistatuksen kattava maalivahti, jotta joukkueessa ei voi käynnistyä epävarmuustekijät heti pudotuspeleissä, joissa Taponen on kahdella edellisellä kaudella sulanut pahasti.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Liiga