Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Nyt on kova taistelu NHL:ssä! – suomalaistähti poissa kokoonpanosta

Dallas Starsin Jake Oettinger torjumassa Colorado Avalanchen Cale Makaria.
AOP

NHL:ssä nähdään varhain maanantaina Suomen aikaa todella iso ottelu, kun NHL:n läntisen konferenssin mestarisuosikit ottavat yhteen. Colorado Avalanche isännöi Ball Arenassa Dallas Starsia joukkueiden kauden neljännessä ja runkosarjan osalta samalla viimeisessä kohtaamisessa. Joukkueet ovat pelanneet upeita otteluita toisiaan vastaan viime vuosina eikä tälläkään kertaan otatus jätä ketään kylmäksi.

Jared Bednarin valmentamalla Colorado Avalanchella on erinomainen mahdollisuus nousta mukaan taisteluun NHL:n läntisen konferenssin voitosta. Avalanche kohtaa kello 5.08 käynnistyvässä ottelussa varhain maanantaiaamuna Pete DeBoerin valmentaman Dallas Starsin kotiyleisönsä edessä.

Avalanche lähtee otteluun hieman heikoista asetelmista, sillä miehistö on voittanut vain kahdesti kuudesta edellisestä ottelussa. Nämä voitot ovat tulleet Keskisen divisioonan joukkueita eli Nashville Predatorsia ja Minnesota Wildia vastaan. Edellisissä ottelussa joukkue kärsi karun tappion Edmonton Oilersin vieraana 6-2 -lukemin.

Ottelussa tappio ei ollut ainut  Avalanchen takaisku vaan myös joukkue menetti suomalaistähti Mikko Rantasen kokoonpanosta. Rantanen jäi rajusti ruotsalaispuolustaja Mattias Ekholmin taklauksen alle ja kärsii aivotärähdyksestä. Tilanne ei Rantasen kohdalla ole niin paha, mitä se voisi olla eri lähteiden mukaan.

Avalanchen kokoonpanosta Starsia vastaan puuttuu Rantasen lisäksi Miles Wood. Maalilla aloittaa Alexandar Georgiev, joka on torjunut tällä kaudella 37 voittoa torjuntaprosentilla 90,0 ja kaksi nollapeliä.

Stars pelasi edellisen kerran lauantaina, kun joukkue katkaisi kahdeksan ottelun mittaisen voittoputken häviämällä Chicago Blackhawksille vieraissa 3-2 -lukemin. Avalanchea vastaan pelattavaan otteluun joukkueen maalille paluun tekee Jake Oettinger ja kokoonpanoon Tyler Seguin. Seguinin tilalla Blackhawksia vastaan pelasi NHL-debyyttinsä tehnyt kanadalaissentteri Mavrik Bourque.

Oettinger on pelannut tällä kaudella 49 ottelua ja napannut 31 voittoa. Torjuntaprosentti on hieman Georgievia parempi eli 90,3. Nollapelejä on tilillä kolme ja näistä kaksi edellistä on tullut putkeen.

Panoksena konferenssin voitto

Avalanche on voittanut joukkueiden keskinäiset kohtaamiset tällä kaudella maalierolla 16-8, mutta Stars on vienyt joukkueiden viimeisen keskinäisen pudotuspelisarjan syksyllä 2020, kun kuplapudotuspeleissä Stars oli toisella ottelukierroksella seitsemässä ottelussa vahvempi.

Kummallakin joukkueella on 77 pelattuun otteluun 48 voittoa koossa. Stars on Keskisen divisioonan ja NHL:n läntisen konferenssin kärjessä 105 pisteellä. Eroa Avalancheen on kolme pistettä. Konferenssissa toisena Avalanchen kanssa tällä hetkellä on Vancouver Canucks myös 102 pisteellä.

Mikäli Stars voittaa varsinaisella peliajalla tämän kamppailun nousee ero jo viiteen pisteeseen suhteessa Avalancheen ja pisteitä on joukkueilla mahdollisuus saada enää kahdeksan, joten eroa olisi käytännössä mahdoton ottaa kiinni.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL