Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com

NHL

Alexander Ovechkinin Washington Capitalsilta uskomaton sulaminen! – taistelu pudotuspeleistä entistä tiukemmaksi

Ottawa Senatorsin Jake Sanderson upotti Washington Capitalsin.
AOP

NHL:n pudotuspelipaikoista käydään todella kovaa taistelua itäisessä konferenssissa. Yksi pudotuspeleihin mielivä joukkue on Washington Capitals, joka olisi tarvinnut voiton maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa pelatusta ottelusta. Tätä Capitals ei kuitenkaan kyennyt kotiyleisönsä edessä ottamaan Ottawa Senatorsia vastaan ja joukkueelle kävi kalpaten.

Jacques Martinin valmennuksessa loppukauden pelannut Ottawa Senators onnistui tekemään kiusaa NHL:n pudotuspeleihin pyrkivälle Washington Capitalsille. Senators nappasi pääkaupunkien välisessä taistelussa hienon vierasvoiton. Senators oli Spencer Carberyn valmentamaa miehistöä parempi 3-2 -lukemin jatkoajalle venyneessä ottelussa.

Ottelun varsinaisella peliajalla Capitals johti kamppailua kahteen kertaan. Avauserässä kotijoukkue karkasi vahvan alun myötä johtoon ja toisen erän lopulla Capitals siirtyi 2-1 -johtoon ennen kolmatta erää. Kolmannen erän viimeisellä kympillä vieraat nousivat tasoihin ja ratkoivat ottelun lopulta jatkoajan ensimmäisellä minuutilla.

Senatorsin sankariksi ottelussa nousi yhdysvaltalaispuolustaja Jake Sanderson, joka iski jatkoajalla voittomaalin. Sandersonille maali oli kauden kymmenes osuma. Muut vieraiden maalit menivät kanadalaissentteri Ridly Greigin ja Mark Kastelicin nimiin. Joonas Korpisalo torjui ottelussa joukkueen maalilla yhteensä 20 kertaa.

Capitalsin maalit ottelussa menivät kokeneen Max Paciorettyn sekä valkovenäläishyökkääjä Aliaksei Protasin nimiin. Kapteeni Alexander Ovechkin ei ottelussa tehoillut. Venäläishyökkääjä on tällä kaudella tehnyt 29 maalia ja koko urallaan 851. Matkaa NHL:n historian maalipörssiä johtavaan Wayne Gretzkyyn on vielä 43 maalia. Charlie Lindgren torjui kotijoukkueen maalilla yhteensä 18 kertaa.

Capitalsilla on 77 pelattuun otteluun koossa 36 voittoa ja yhteensä 83 pistettä. Matkaa divisioonan kolmatta sijaa pitävään New York Islandersiin on kaksi pistettä. Divisioonan kolmas etenee varmuudella pudotuspeleihin. Metropolien divisioonassa Capitalsin kanssa tasapisteissä ovat Pittsburgh Penguins ja Philadelphia Flyers.

Yhdelle tai kahdelle näistä kolmesta joukkueesta menee toinen NHL:n itäisen konferenssin villi kortti -paikka pudotuspeleihin. Samassa taistelussa on mukana 84 pisteessä oleva Detroit Red Wings, jolla on myös 77 ottelua pelattuna. Flyers on 78 ottelussa.