Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Liiga

Neljäs pari uunista ulos! – KalPa iskee Ilveksen lomille?

KalPan Oliver Kapanen laukoi 1+1 tehot ekassa pudotuspeliottelussa.
AOP

Liigassa käynnistyy torstaina viimeinen puolivälieräsarja, kun Nokia Areenassa runkosarjan toiseksi sijoittunut Tampereen Ilves isännöi Kuopion KalPaa. Ottelusarjaan lähdetään mielenkiintoisesta tilanteesta, sillä Ilves on pelannut viimeksi reilu viikko sitten, mutta KalPa sunnuntaina. Tämä asetelma voi luoda mielenkiintoiset lähtökohdat ottelusarjaan torstaina.

Antti Pennasen valmentama Tampereen Ilves oli tällä kaudella äärimmäisen lähellä voittaa koko Liigan runkosarja. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan joukkueen hieman heikohko loppukausi vesitti runkosarjan voiton Tapparalle. Petri Karjalaisen valmentama KalPa sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi ja pääsi kohtaamaan Vaasan Sportin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Ottelusarjassa KalPa oli vahvempi päätöserissä ja vei sarjan voitoin 2-0 -nimiinsä.

Ilveksen joukkueesta löytyy hyökkäyksen osalta leveyttä todella paljon. Pistepörssin voiton Liigan runkosarjassa vei nimiinsä Oula Palve, joka iski 20 maalia ja yhteensä 64 tehopistettä. Eemeli Suomi oli toinen 59 pisteellä 58 otteluun. Heidän taustalta löytyy leveyttä keskikaistalle Matias Mäntykiven muodossa, joka pelasi vahvan runkosarjan lopun ja keräsi yhteensä 48 tehopistettä koko kaudella. 20 maalin rikkojia joukkueesta löytyi viisi kappaletta.

Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella KalPan ykköstykki oli sentteri Oliver Kapanen. Kapanen laukoi kummassakin ottelussa Sportia vastaan voittomaalit taululle. Siinä missä Ilveksellä on hyökkäyksen osalta leveyttä useampaan ketjuun, niin KalPalta sitä ei valitettavasti löydy.

Suuri ero tulee myös maalivahtipelissä ottelusarjaan. Ilveksellä on laatukaksikko, mutta KalPa jää melko pahasti telineisiin, mikäli Juha Jatkola ei ole pelikunnossa. Yhdysvaltalainen Stefanos Lekkas on ollut hyvä, mutta maalivahdista tuskin riittää Ilveksen kaatamiseen neljä kertaa seitsemästä.

Ottelusarjan lopputulokselle merkittävimmät ottelut ovat tällä viikolla. Mikäli KalPa onnistuu käyttämään eduksi pelituntuman ja nappaamaan kahdesta ensimmäisestä ottelusta voitot, niin Ilves joutuu tekemään täyden päivätyön. Mikäli ottelusarja on kolmanteen otteluun tultaessa 2-0 -lukemissa Ilvekselle, niin KalPan osalta peli on menetetty.

Ilves välieriin voitoin 4-1.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Liiga