Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EHT

Kyllä maistuu! – Leijonat hiljensi ruotsalaisyleisön kaatamalla Tre Kronorin EHT-turnauksen finaalissa

Leijonat juhli EHT-turnauksen voittoa kaatamalla isäntämaa Ruotsin 1-2
AOP

Leijonat juhli EHT-turnauksen voittoa kaatamalla isäntämaa Ruotsin 1-2.

Suomen jääkiekkomaajoukkue, Leijonat, kohtasi sunnuntaina EHT-turnauksen päätösottelussa turnauksen isäntämaan Ruotsin.

Suomi sai otteluun loistavan alun ja tarjosi kotiyleiselle Ruotsissa kylmää vettä niskaan iskemällä ottelun avausosuman ajassa 4.58. Ylivoimamaalista vastasi Eemeli Suomi.

Suomen avausmaalin jälkeen Ruotsi sai pelistä paremmin ja paremmin otetta. Toisessa erässä se hallitsi peliä ja Suomi otti ison osan erästä vastaan omalla alueellaan. Leijonat eivät päässeet rakentamaan kunnolla hyökkäyksiä tai saaneet pidempiä pyörityksiä Tre Kronorin maalille.

Ruotsin hallinnasta huolimatta Suomi iski ottelun toisenkin osuman. Pekka Jormakka pääsi rokottamaan vastahyökkäyksestä ja tuplasi Leijonien johdon. Ruotsin paineesta huolimatta Suomen puolustus pysyi tiiviinä ja Leijonat puolustivat kurinalaisesti.

Kolmannen erän alussa Ruotsi hiipi maalin päähän Marcus Hardegårdin kavennusosumalla. Ruotsi pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla, mutta Leijonat kestivät. Suomen puolustuksen viimeisenä lukkona toimi Emil Larmi, joka piti Suomen mukana ottelussa upeilla torjunnoilla. Larmi torjui ottelussa 32 kertaa.

Kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä Ruotsi otti maalivahdin pois ja haki vimmatusti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Kotijoukkue ei kuitenkaan käynyt tolppaa lähempänä ja Leijonat juhli turnauksen voittoa.

– Oli kova peli. Leijonat näytti, miten sisukkaasti pystymme puolustamaan, voittomaalin iskenyt Jormakka summasi Discoveryn haastattelussa Iltalehden mukaan.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta EHT