Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EHT

Antti Suomelasta Leijonien sankari! – Hattutemppu Sveitsin verkkoon

Leijonissa pelannut Antti Suomela on Sveitsin liigan tehokkain suomalainen.
AOP

Suomen jääkiekkomaajoukkue aloitti erinomaisesti tämän jääkiekkokauden Euro Hockey Tourin. Tampereen Nokia Areenassa pelattavassa EHT-turnauksessa Suomi kukisti Sveitsin tylyn esityksen päätteeksi. Suomi pelaa lauantaina Tshekkiä vastaan ja sunnuntaina Ruotsia vastaan. Nämä joukkueet kohtaavat tänään toisensa Ruotsissa pelattavassa ottelussa.

Kolme maailmanmestaruutta ja olympiakultaa Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana voittanut Jukka Jalonen aloitti viimeisen kautensa Leijonien päävalmentajana voitokkaasti. Jalosen valmentama Suomen jääkiekkomaajoukkue murskasi Sveitsin Tampereella 4-0 -lukemin.

Suomi sai otteluun vahvan alun onnistuttuaan kahdesti maalinteossa avauserän aikana. Toinen erä oli maaliton, mutta päätöserässä Leijonat onnistuivat kahdesti.

Leijonien ykköstähti ottelussa oli Sveitsi NL-liigaa Lausannen riveissä pelaava Antti Suomela. 29-vuotias espoolaislähtöinen keskushyökkääjä iski ottelussa kolme maalia. Suomela vei avauserässä Suomen 2-0 -johtoon 16 minuutin peliajan jälkeen.

Sama mies iski illan toisen maalinsa kolmannen erän kahdeksannella minuutilla ja niittasi tyhjiin reilut neljä minuuttia ennen kolmannen erän loppua ottelun loppulukemat. Esityön 4-0 -maaliin teki 0+2 tehot iskenyt Ahti Oksanen

Suomen ensimmäisestä maalista vastasi SHL:ssä Malmö Redhawksin riveissä kiekkoileva Janne Kuokkanen. Kuokkanen teki maalinsa HIFK:ta edustavan Kristian Vesalaisen esityöstä, joka teki ottelussa Leijona-debyytin.

Christian Heljanko pelasi kotihallissaan nollapelin. Tampereen Tapparan ykkösmaalivahti torjui ottelussa 25 kertaa.

Leijonien ykkössentteri Suomela pelaa ensimmäistä kauttaan Sveitsissä. Suomalaissentteri on joukkueensa tehokkain pistemies. Suomela on iskenyt kuusi maalia ja yhteensä 15 tehopistettä 21 otteluun kanadalaisvalmentaja Geoff Wardin luotsaamassa joukkueessa.

Suomela on koko NL-liigan pistepörssissä 24. Pistepörssiä johtaa Sveitsin maajoukkueen ykkössentteri Calvin Thurkauf 24 tehopisteellä. Thurkauf muodosti Tampereella yhdessä Sven Andrighetton ja Christoph Bertschyn kanssa ykköskentän, mutta jäivät tehoitta.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta EHT