Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Jarmo Kekäläisen lähtölaskenta on alkanut! – Columbus junnaa paikallaan

Kekäläinen varasi keskushyökkääjiä
AOP

Columbus Blue Jacketsin GM:nä jo vuosikymmenen toiminut Jarmo Kekäläinen on tiukan paikan edessä. Blue Jacketsin alkukausi on mennyt kaikilla tavoin penkinalle eikä tällä kertaa organisaatiossa voida huudella edes loukkaantumisten perään. Mikäli Blue Jackets ei pelaa maagista loppukautta, niin Kekäläinen menettää keväällä työpaikkansa.

Suomalainen NHL-manageri Jarmo Kekäläinen on tehnyt jo vuosikymmenen ajan hyvää työtä Columbus Blue Jacketsin kanssa. Kekäläinen on siirroillaan tehnyt Blue Jacketsista vakavasti otettavan organisaation. Joukkue on onnistunut voittamaan yhden pudotuspelisarjan Kekäläisen aikana ja silloin Blue Jackets löi suuren mestarisuosikin eli Tampa Bay Lightningin lomille neljässä ottelussa.

Tämän sensaatiomaisen tempun jälkeen Blue Jackets on päässyt kuplapudotuspeleihin, jonka jälkeen isoissa tansseissa joukkuetta ei ole nähty. Kekäläinen onnistui rakentamaan palavista raunioista oikeilla siirroilla pudotuspelijoukkueen, mutta tämän jälkeen suomalainen manageri on tehnyt uudelleenrakennuksen.

Uudelleenrakennus on osiltaan vielä kesken, mutta joukkueessa on silti jo useita laadukkaita pelaajia. Joillain pelipaikoilla Blue Jacketsissa on jopa runsaudenpulaa.

Viime kaudella Blue Jackets oli yksi sarjan heikoimmista joukkueista. Joukkueen riveistä puuttui paljon merkittäviä pelaajia loukkaantumisten vuoksi. Lopulta Blue Jackets pääsi varaamaan NHL:n varaustilaisuudessa kolmannella vuorolla ja poimi kanadalaishyökkääjä Adam Fantillin riveihinsä.

Brad Larsen sai kahden valmennusvuoden jälkeen lähteä ja tilalle palkattiin Mike Babcock, joka sai potkut juuri ennen NHL:n harjoitusleirejä. Babcockin eroamisen myötä päävalmentajaksi nousi apuvalmentaja Pascal Vincent, joka oli yksi Kekäläisen ykkösehdokkaista pestiin ennen Babcockin palkkaamista.

Pudotuspelit tai ulos

Vincentin valmennuksessa Blue Jackets on alkukaudesta ottanut vain neljä voittoa 18 otteluun. Pisteitä on koossa huimat 12 kappaletta. Blue Jacketsin alivoima on yksi sarjan parhaista, mutta ylivoima yksi heikoimmista. Vincentin valmentaman joukkueen tulisi pudotuspeleihin mieliäkseen voittaa runkosarjan 64 viimeisestä ottelusta 44 ja se tuntuu liian kovalta haasteelta heikosti sujuneen alkukauden jälkeen.

Blue Jacketsin kokoonpano on todella nuori eikä joukkueelta voitu suurta menestystä tälläkään kaudella odottaa, mutta tällä hetkellä organisaatiossa on iso vaara ajautua keskinkertaisuuteen.

Kekäläinen on tehnyt hyviä kauppoja ja kiinnityksiä joukkueeseen. Kesällä Kekäläinen hankki Damon Seversonin puolustukseen kahdeksan vuoden sopimuksella ja Ivan Provorovin pelaajakaupalla Philadelphia Flyersin alennusmyynnistä. Kertaheitolla joukkueen puolustukseen tuli lisää laatua.

Hyökkäyksessä on paljon lupaavia pelaajia, mutta epätasapaino vaivaa joukkuetta. Kekäläinen ei ole onnistunut tekemään hyökkäykseen merkittäviä hankintoja pelaajakaupoilla, johon palasia olisi omissa varauksissa riittämiin.

Kaudella 2021-22 Buffalo Sabres kaupitteli yhdysvaltalaissentteri Jack Eichelia, joka päätyi lopulta Vegas Golden Knightsiin. Eichel voitti 1,5 kautta pelaajakaupan jälkeen Stanley Cupin uudessa seurassa. Eicheliin Kekäläisellä olisi riittänyt palikat, mutta siirto jäi tekemättä.

Mikäli tällä kaudella Blue Jackets ei pudotuspelejä näe, niin Kekäläinen maksaa siitä työpaikallaan. Suomalaisen tilalle tulee GM, joka käyttää Kekäläisen tekemällä työllä saatuja palikoita joukkueen vahvistamiseen sekä seuraavalle tasolle nostamiseen.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL