Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Liiga

Liigan pudotuspeleistä karusti tippunut Lukko kiinnitti neljä nuorta – Mukana myös yksi uusi nimi

Daniel Lebedeff maalivahti Lukko
AOP

Liigan pudotuspeleissä pahasti pettynyt Lukko julkaisi neljä uutta sopimusta ensi kaudelle.

Maalivahti Daniel Lebedeff torjuu Lukossa seuraavat kaksi kautta. Miehellä on ikää on 23 vuotta, pituutta 187 senttimetriä ja painoa 88 kiloa. Helsinkiläissyntyiselle maalivahdille kausi 2023-24 tulee olemaan neljäs Liigassa – kolmena aiempana vuonna hän on vartioinut HPK:n maalia. Uransa 63 Liigan runkosarjaottelussa mies on torjunut kolme nollapeliä.

Lisäksi Lukko on solminut myös kolme tärkeää jatkosopimusta. Hyökkääjä Niklas Ylitalo jatkaa sinikeltaisissa ensi kaudella Lukon käytettyä Ylitalon sopimuksessa olleen optiovuoden. Hyökkääjä Oliver Sunin kanssa sorvattiin 2+1-vuotinen diili ja puolustaja Onni Korkan jatkopahvi kattaa kauden 2023–24.

”Tämän tasoiselle seuralle ei voinut sanoa ei”

Toukokuussa 24 vuotta täyttävä Lebedeff ei kauaa joutunut Lukon sopimustarjousta harkitsemaan. Laadukas seuraorganisaatio on tehnyt mieheen vaikutuksen jo tässä vaiheessa: Lebedeff uskoo, että juuri Lukossa hän voi kehittyä Liigan kärkikassareiden kastiin.

– Lukon tarjous oli helppoa hyväksyä, kun sen tasoinen joukkue ja organisaatio kyseessä. Tuntui siltä, että täällä on parhaimmat mahdollisuudet menestyä tarjolla olleista vaihtoehdoista. Tämän tasoiselle seuralle ei voinut sanoa ei. Jo pari kautta on mennyt hyvällä tasolla ja nyt olisi tavoite päästä erinomaiselle tasolle sekä vakiinnuttaa ykkösveskarin pesti. Ja samalla tietysti tuoda joukkueelle menestystä.

– Maalivahtivalmentaja Mikael Vuorion kanssa olen ollutkin jo jutuissa ja hän vaikuttaa tosi pätevältä jätkältä. Meillä on aika lailla samat näkemykset, mitä pitää kehittää ja mitkä vahvuuteni ovat. Uskon, että hänen kanssaan tulen kehittymään kahden kauden aikana. Raumalla maalivahdit ovat menestyneet hyvin ja Vuoriosta olen kuullut paljon hyvää. Se oli yksi iso syy, miksi Lukkoon päädyin.

Lebedeff pääsee tutustumaan uuteen kotikaupunkiinsa ja joukkuekavereihinsa viikon kuluttua Bailey-nimisen beaglensa kanssa. Raumasta miehellä on aiempaa kokemusta lähinnä golfkentiltä – ja tietysti Kivikylän Areenalta vastustajajoukkueen maalivahdin roolissa.

Linus Nymanin tunnen junioriajoilta entuudestaan ja Sebastian Revon agenttini kautta. Ja Harri Kainulainen on tietysti vanha joukkuekaveri HPK:sta. Pari kertaa olen Raumalla käynyt golfaamassa ja kerran Vanhassa Raumassa, ja kyllähän kaupunki viihtyisältä näyttää, Lebedeff myöntää.

– Raumalla on aina ollut intensiiviset fanit. He osaavat pitää ääntä hyvin eikä katsojien osalta ainakaan käy peli tylsäksi vastustajan maalivahdille! Hyvää kuittia sieltä on aina tullut pelin aikana ja on ollut kyllä mukava aina Lukkoa vastaan pelata. Odotan innolla, että pääsen torjumaan kotijoukkueen paidassa raumalaisyleisön edessä.

Urheilujohtaja Kalle Sahlsted odottaa uutta maalivahtiaan innolla.

– Atleettinen, hyvän kokoinen, nuori kaveri kyseessä, joka on menossa kovaa vauhtia eteenpäin urallaan. Tosi hyvä hankinta mielestäni. Meillä on vahva usko kyseiseen maalivahtiin ja siihen, että hän pystyy ottamaan meillä seuraavan askeleen urallaan. Ikä on oikea ja kehityskäyrä osoittaa ylös, joten en näe hirveästi riskejä tässä hankinnassa.

– Lebedeff uskoo siihen, että meillä on todella vahva joukkue. Sopimusneuvottelut menivät aika kivuttomasti läpi: hän oli tosi kiinnostunut heti siinä vaiheessa, kun ilmoitimme oman kiinnostuksemme häneen. Lebe on nyt meidän mies ja vielä on toinen maalivahti Liigaan hakusessa. Katsotaan tässä kevään ja kesän aikana, kuka sieltä saadaan naarattua.

Ylitaloltakin odotetaan seuraavaa askelta

Kaksinkertainen U20-mestari, keväällä 2021 Kanada-maljaa nostellut Ylitalo on erittäin tyytyväinen jatkosopimuksesta. Viime kesän fysiikkatreeneissä testituloksillaan edukseen erottunut Nupa teki Liiga-debyyttinsä lehväspaidassa kaudella 2018-19 ja nyt 23-vuotiaalla hyökkääjällä on vyöllään jo 118 runkosarjaottelua Liigassa sekä kahdeksan pudotuspeliä.

Oikealta laukovan Ylitalon nykyinen sopimus kattaa ensi kauden, kun Lukko käytti optiovuoden. Mies myöntää, että maaliskuussa päättynyt kausi jätti hieman hampaankoloon, minkä hän aikoo kääntää voimavaraksi. Tehopisteiden valossa (2+4) viime kausi oli Ylitalon paras Liigassa, mutta noihin lukemiin ei ole tyytyminen.

– Erittäin hyvältä tuntuu jatkaa Lukossa. Kun tuli puheeksi, että täällä pelaaminen ensi kaudella olisi mahdollista, halusin ehdottomasti jatkaa. Viimeistä kuukautta lukuunottamatta pelasimme hyvän kauden ja jäi kyllä vahvasti fiilis, että oltiin parempia kuin mihin kausi päättyi. Olisimme ansainneet enemmän. Nyt odotukset ovatkin aika kovilla ensi kaudelle: niin henkilökohtaisella tasolla kuin koko joukkueen osalta.

– Omaa tekemistämme meidän pitää saada eteenpäin. Joukkueena meidän täytyy pystyä pelaamaan omaa peliämme läpi kauden. Tavoitteena on vain voitto, se on selvää, Ylitalo toteaa.

Myös urheilujohtaja Sahlstedt odottaa eteenpäin menemistä.

– Optiovuoden käyttämiseen päädyttiin siitä hyvästä, että Nupa pelasi hyvän kauden. Viimeiset vuodet Ylitalo on mennyt eteenpäin, mutta kehitys on ollut aika loivaa. Myönnetään, että kysymysmerkkejä oli tähän kauteen lähdettäessä, mutta Niklas kyllä otti steppejä eteenpäin, oikeasti kehittyi ja pelasi hyvin.

– Pisteiden valossa on vielä parannettavaa, mutta nyt ollaan tosi lähellä sitä, että onnistumiset näkyisivät tehotilastoissa ja tulostaululla. Niklas pystyy pysymään kiekossa ja luistelemaan vahvasti. Voimaa on tullut, eikä enää joka hipaisusta kaaduta.

Siksi Ylitalolta odotetaankin vahvaa jatkoa.

– Nyt pitää pystyä ottamaan seuraava askel. Se tarkoittaa Nupan osalta sitä, että hän tuo tehoja joukkueelle. Viime kaudella hän vakiinnutti paikkansa pelaavassa kokoonpanossa ja se on nuorelle pelaajalle tietysti ykkösjuttu, mutta nyt pitää pystyä tuomaan pöytään lisää.

– Hänellä oli aika paljon maalipaikkoja tällä kaudella ja kaksi tehtyä maalia ei ollut siihen verrattuna kovin paljoa. Uskon, että Nupa pystyy olemaan ensi kaudella kymmenen maalin pelaaja ja se on se seuraava askel, mikä hänen pitää ottaa.

Sunin tavoitteena vakiopaikka kokoonpanossa

Tuleva kausi on kempeleläislähtöiselle Sunille neljäs lehväspaidassa. Kaudella 2021-22 Suni pelasi vahvan debyyttikauden kotimaan pääsarjassa, mutta viime kautta varjosti sairastelu ja loukkaantumiset. 21-vuotiaan kiekkoilijan potentiaalista Lukon urheilujohto on kuitenkin saanut jo vahvat todisteet, joten 2+1-vuotisen jatkosopimuksen laatiminen hyökkääjälupauksen kanssa oli helppoa.

Töitä on kuitenkin vielä paljon edessä, jotta Suni pääsee murtautumaan sinikeltaisten pelaavaan vakiorosteriin. Siihen laituri itse tähtää ja sen eteen hän on valmis hikoilemaan. Viime kaudella Suni pelasi 14 ottelua Liiga-Lukossa tehoin 0+2, kahdeksan peliä U20-joukkueessa tehopistein 3+5 ja kolme matsia TuTossa, jonka paidassa hän teki kolme maalia.

– Olen tykännyt olla täällä Raumalla. Organisaatio on hieno ja joukkuekaverit mahtavia. Ilolla jatkan kaksi seuraavaa kautta Lukossa, Suni kommentoi.

– Kyllä minulla tavoitteena on päästä vakiopelaajaksi kokoonpanoon. Viime kausi oli rikkonainen, mutta tulokaskausi meni hyvin ja siitä pitää jatkaa eteenpäin. Nyt on pari vuotta aikaa kehittyä ja se pitää tehdä, jotta pystyn auttamaan joukkuetta. Mahdollisimman paljon pitää töitä tehdä, että saan Liigasta pelipaikan lunastettua.

Urheilujohtaja Sahlstedt jakaa Sunin näkemykset.

– Hyvät ovat mietteet Sunin jatkosta. Nyt päättynyt kausi meni pipariksi alaraajavamman ja sairastelujen takia, joten voidaan laittaa viime kausi mappi ö:hön ja katsoa tulevaan. Kun mietitään, minkälaisen loikan hän otti edelliskaudella, niin sehän oli tosi iso.

– Uskomme, että hänestä tulee meille Liigaan hyvä pelaaja. Siksi ratkaisu Sunin pitämiseen oli helppo. Kunhan hän saa nyt ehjän kesän alleen, uskon, että hän on meille arvokas pelaaja tulevaisuudessa.

Raumalla ollaan tyytyväisiä myös Sunin ominaisuuksiin.

– Sunilla on hyvä, jatkuva liike. Kun hän pääsee vauhtiin, hän menee kovaa. Varsinkin hyökkäysalueella juuri se vauhti on se, mikä on hänen vahvuutensa. Oliver pysyy myös hyvin kiekossa ja on yllättävän hyvä syöttämään pienessä tilassa. Vielä kun saataisiin laukausta kehitettyä ja malttia pelaamiseen maalintekohetkellä, niin hyvä tulee.

Korkalla edessään tärkeä vuosi

Lukon oma kasvatti, 21-vuotias Korkka on jo neljän kauden ajan kolkutellut Liiga-joukkueen portteja, mutta lopullinen läpimurto pääsarjatasolle on vielä odotuttanut itseään. Nyt, kun Korkka on jo ohittanut U20-iän, on nuorukaisella edessään tärkeä vuosi: kesän treenijaksolla ja syyskaudella pitää latoa pöytään niin vahvat näytöt, joilla peliaikaa Liigassa heruu.

Tuleeko kausi 2023–24 olemaan Korkan läpimurtovuosi? Joko ensi kaudella avautuu miehen pistetili Liigassa? Sitä toivovat niin Onni itse kuin Lukkokin, jolla uskoa riittää kylän omaan poikaan. On kuitenkin täysin mahdollista, että pelituntumaa joutuu hakemaan kauden mittaan Mestiksestä, mutta Korkalla tavoitteet ovat kirkkaana mielessä.

– On tosi hyvä fiilis siitä, että saan jatkaa kasvattajaseurassani ja siitä, että minut haluttiin täällä pitää. Omalta osaltani oli kyllä helppo päätös jatkaa: täällä on mennyt kaikki hyvin. Pelaajien puitteet ja olosuhteet treenauksesta lähtien menevät koko ajan hyvin eteenpäin, Korkka sanoo.

– Ykköstavoitteeni on ollut aina, että saan pelata Liigaa juuri Lukon paidassa. Kaikki on loppuviimein kiinni omasta toiminnastani. Kesällä yritän treenata niin hyvin kuin voin ja pyrin antamaan niin hyvät näytöt, ettei tarvitse ajatella muuta kuin Raumalla pelaamista.

Urheilujohtaja Sahlstedt uskoo Korkan hyvään tulevaisuuteen.

– On kiva lähteä työstämään oman kasvatin uraa. Onnin parhaat avut ovat hyvä veto ja napakka syöttötaito. Hyökkäyssuuntaan hän alkaa olemaan tarvittavan hyvä Liiga-tasolle, mutta puolustussuuntaan tarvitsee vielä kehitystä: pitää pystyä pelaamaan tiiviimmin, iskemään kovempaa ja kamppailemaan vahvemmin kaikkinensa.

Uusi kausi tuo toivottavasti myös parempaa onnea.

– Näyttää siltä, että Onni pääsee huomattavasti paremmista asemista liikkeelle tulevaan kauteen kuin viime kaudella, johon valmistautumista varjosti leikkaushoitoa vaatinut vamma. Sen aiheuttaman takamatkan takia hänellä oli vaikeaa murtautua pelaavaan kokoonpanoon Liigassa.

– Viime kaudella hänestä tuli kuitenkin urheilija: Onni veti itsensä hyvään kuntoon ja se antaa hyvät eväät tulevaa varten. Korkka on jo treenit aloittanut ensi kautta varten ja hänet näkee koko ajan hallilla punttisalilla. Toivotaan, että hän pystyisi läpimurtonsa tulevalla kaudella tekemään – nyt näyttäisi siltä, että on oikeat eväät repussa.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Liiga