Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Liiga

Ison budjetin joukkueet kohtaavat Liigassa! – Odotettavissa hurja sarja

HIFK ja Lukko kohtaavat pudotuspelien puolivälierissä.
AOP

Liigan puolivälieristä käynnistyy lauantaina kaksi sarjaa, kun Raumalla Lukko ja Helsingin IFK aloittavat oman taistonsa. Rauman sarjan lisäksi Tampereella Ilves aloittaa oman sarjansa Porin Ässiä vastaan, joten Satakunta on loistavasti esillä lauantain kierroksella. Raumalla käynnistyvässä sarjassa toisensa kohtaa kaksi suuren pelaajanbudjetin omaavaa joukkuetta, joista toinen on nousukunnossa ja toisen vire hieman laskussa.

Marko Virtasen valmentaman Rauman Lukon runkosarja oli kaksijakoinen. Lukko karkasi heti syksyllä Liigan kärkipaikalle ja piti sitä aina toiseksi viimeiselle viikolle asti hallussaan, kunnes Tampereen joukkueet menivät ohi. Ville Peltosen valmentaman Helsingin IFK:n runkosarja oli taas noususuhdanteinen.

HIFK oli pahimmillaan jopa koko sarjan viimeisellä sijalla, mutta nousi vahvalla runkosarjan lopulla kuuden joukkoon tiputtaen muun muassa Turun Palloseuran ja Oulun Kärpät säälipudotuspeleihin. Kumpikaan joukkue ei selvittänyt tietään jatkoon, kun Porin Ässät ja Kouvolan KooKoo olivat parempia.

Runkosarjassa Lukon tehokkain pelaaja oli hieman yllättäen kanadalaispuolustaja Thomas Gregoire, joka iski yhteensä 44 tehopistettä 57 otteluun. Syksyllä joukkueen sisäistä ja koko Liigan pistepörssiä johtanut Anrei Hakulinen oli joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja 38 pisteellä. Suurella kohulla KHL:stä Liigaan palannut Josh Kestner teki runkosarjassa vain kymmenen maalia ja yhteensä 24 tehopistettä.

Maalivahdeista Artem Zagidullin pelasi 53 ottelua ja torjui 26 voittoa torjuntaprosentilla 91,9. Päästettyjen maalien keskiarvo oli loistava 1,84 ja nollapelejä kertyi seitsemän kappaletta.

HIFK:n paras pistemies runkosarjassa oli Eetu Koivistoinen, joka takoi 38 pistettä täyteen runkosarjaan. Kesken kauden Liigaan tullut Kristian Vesalainen teki 40 otteluun 16 maalia ja yhteensä 37 tehopistettä ollen toinen joukkueen sisäisessä pistepörssissä tasapistein Juha Jääskän kanssa. Puolustajista tehokkain oli Otso Rantakari, joka iski 29 pistettä. Ilari Melart iski runkosarjaan 23 tehopistettä.

Maalivahdeista ykkösen paikan otti lopulta Roope Taponen. Loukkaantumisistakin kaudella kärsinyt Taponen otti 22 voittoa torjuntaprosentilla 91,4. Päästettyjen maalien keskiarvo oli erinomainen 1,96 ja nollapelejä kertyi viisi kappaletta.

Runkosarjassa oli tasaista

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa toisensa neljä kertaa ja näistä voitot menivät tasan 2-2. Kertaakaan ratkaisua ei haettu varsinaisen peliajan jälkeen, vaan aina riitti 60 minuuttia voittajan selvittämiseen. Kumpikin onnistui kertaalleen nollaamaan toisensa runkosarjassa sekä voittamaan vieraissa.

Lukon ja HIFK:n välinen ottelusarja pelataan läpi joka toinen päivä, eli samaan tahtiin Tampereen Ilveksen sekä Porin Ässien kanssa. Maanantaina on sarjan toinen kamppailu ja se pelataan Helsingissä.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Liiga