Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Liiga

Liiga: HPK:n kanadalaistähti runkosarjan paras pelaaja

HPK:n Michael Joly.
AOP

Suomen jääkiekon pääsarjan eli Liigan runkosarja päättyi lauantaina. Liigan runkosarjan parhaiden pelaajien palkinnot on nyt jaettu ja parhaalle pelaajalle jaettavan Lasse Oksanen -palkinnon kohde ei ollut kovinkaan epäselvä.

Hämeenlinnan Pallokerhon kanalaishyökkääjä Michael Joly on valittu Liigan runkosarjan parhaaksi pelaajaksi kaudella 2022-23. Laitahyökkääjä oli Lasse Oksanen –palkinnon äänestyksen ykkönen ennen Rauman Lukon Thomas Gregoirea ja Tampereen Ilveksen Marek Langhameria.

”Lasse Oksanen –palkinnon saa pelaaja, joka merkittävimmällä tavalla, omalla taidollaan ja tahdollaan, on vaikuttanut joukkueensa menestykseen Liigan runkosarjassa. Palkinnon voittaja valitaan jääkiekkotoimittajien äänestyksellä.”

Joly oli äänestyksessä ylivoimainen. Hän keräsi yhteensä 225 pistettä. 98 jääkiekkotoimittajan äänestyksessä Jolyn sijoitti ykköspaikalle kaikkiaan 61 toimittajaa. Gregoiren pistemäärä oli 78 ja maalivahti Langhamerin 65.

Vuodesta 1994 jaettu palkinto meni toisen kerran HPK:n pelaajalle. Antti Miettinen voitti tittelin vuonna 2003. Kanadalaispelaajista Oksanen-palkinnon ovat saaneet aiemmin Helsingin IFK:n Cory Murphy (2007) ja Lukon Justin Danforth (2020).

Gatineaun kaupungista, Quebecin provinssista kotoisin oleva 28 vuotta toukokuussa täyttävä kanadalaishyökkääjä saapui HPK:n riveihin viime kaudeksi. Kahden kauden aikana Joly painoi 118 otteluun 114 tehopistettä Liigassa. Viime keväänä Joly pelasi kaksi ottelua pudotuspeleissä ilman tehoja. Maaleja kahdella kaudella HPK:ssä syntyi 46 kappaletta.

Ennen HPK:hon siirtymistä hyökkääjä pelasi kahdessa eri ECHL-seurassa yhteensä 43 ottelua ja teki näissä 41 tehopistettä. Joly pelasi myös Pittsburgh Penguinsin AHL-seura Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa kolme ottelua ja syötti näissä yhden maalin. Ennen ammattilaisuraansa Joly pelasi neljä vuotta QMJHL:ää eli Kanadan juniorisarjaa.

Lähde. Liiga.fi

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Liiga