Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Liiga

Liigan huippupuolustaja matkaa Ruotsiin – Palaa Liigaan ensi kaudeksi

SaiPan Nuutti Viitasalo siirtyy Ruotsiin.
AOP

Liigan tämän kauden heikoin joukkue eli Lappeenrannan SaiPa on tehnyt loppukautta koskien kovan ratkaisun. Joukkue laitaa luottopuolustajansa Ruotsin pääsarjassa pelaavan Malmö Redhawksin riveihin.

Ville Hämäläisen valmentaman Lappeenrannan SaiPan tuskien taivalta tämän kauden Liigassa on jäljellä enää kymmenen ottelua. Joukkue on lainannut pelaajia todella paljon viimeisten viikkojen aikana ja tuorein laina organisaatiosta ulos on puolustaja Nuutti Viitasalo.

Viime kaudella maajoukkueessa debytoinut Viitasalo pelaa loppukauden SHL-seura Malmö Redhawksin riveissä, mutta palaa ensi kaudeksi SaiPan riveihin. SaiPa käytti Viitasaloa koskevan option ensi kaudesta. Viitasalo on pelannut nyt kahden kauden aikana SaiPassa yhteensä 65 ottelua. Näissä oikealta laukova puolustaja on iskenyt yhteensä 27 tehopistettä joista kymmenen on maaleja.

Malmö Redhawks on tällä hetkellä SHL:ssä viimeisenä. Eroa 12. sijaan eli viimeiseen varmaan säilymispaikkaan on kahdeksan pistettä. Tuota sijaa pitää hallussaan Brynäs IF. Viitasalo on ainut suomalaispelaaja Tomas Kollarin valmentamassa joukkueessa. Suomalaisille tuttuja pelaajia organisaatiossa ovat entiset NHL-pelaajat Carl Söderberg ja Oliver Lauridsen sekä Rauman Lukossa vaikuttaneet Pathrik Westerholm ja Ponthus Westerholm.

Raisiosta kotoisin oleva 186 senttiä pitkä 23-vuotias puolustaja on ammattilaisuransa aikana pelannut monessa eri joukkueessa. Kaudella 2019-20 Viitasalo pelasi TPS:n a-nuorissa SM-sarjaa kaksi ottelua runkosarjassa ja neljä ottelua pudotuspeleissä. Pääosan kaudesta kiekollinen puolustaja vietti kuitenkin TUTO:n paidassa pelaten Mestistä.

Kaudeksi 2020-21 puolustaja siirtyi Helsingin Jokerien KHL-organisaatioon ja sai vyölleen kolme peliä KHL:ssä, mutta ei iskenyt tehopisteitä. Tuolla kaudella Viitasalolle kertyi 25 ottelua Mestiksessä Kiekko-Vantaan riveissä, jossa kertyi 15 tehopistettä.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Liiga