Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

U20 MM-kisat 2024

Sensaatio on valmis! – NHL:n heittopussin huippuvaraus ratkaisi huiman MM-välierän

Tshekin Jiri Kulich ratkaisi MM-välierän.
AOP

Jääkiekon nuorten alle 20-vuotiaiden ensimmäinen välieräottelu sai dramaattisen lopun. Tshekki nousi kuin nousikin tappioasemasta voittoon Suomen kaatanutta Ruotsia vastaan matkaten MM-finaaliin. Finaalissa Tshekki kohtaa joko Kanadan tai Yhdysvallat.

Radim Rulikin valmentama Tshekin alle 20-vuotiaiden jääkiekkojoukkue on selvittänyt tiensä jääkiekon MM-finaaliin. Alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisoissa Tshekki kaatoi Ruotsin jatkoajalle venyneessä MM-välierässä 2-1 -lukemin.

Tshekin sankariksi nousi lopulta Buffalo Sabresin ykköskierroksen varaus Jiri Kulich. 182 senttiä pitkä keskushyökkääjä punnersi laidasta maalille ja ohitti terävällä laukauksella Ruotsin maalilla pelanneen Carl Lindbomin. Kadanin kaupungissa syntynyt Kulich varattiin NHL:n kesällä 2022 numerolla 22.

Vasemmalta laukova keskushyökkääjä on tällä kaudella pelannut AHL:ssä Rochester Americansin riveissä yhteensä 26 ottelua ja on tehnyt näihin kuusi maalia sekä yhteensä 16 tehopistettä. Tässä turnauksessa Kulich on tehnyt nyt kuusi maalia. Viime vuonna alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Kulich teki yhdeksän maalia kuuteen peliin.

Ottelussa Ruotsi oli todella lähellä voittoa, sillä joukkue johti toisen erän alussa syntyneellä Ludvig Janssonin maalilla ottelua aina viimeiselle minuutille saakka. Södertäljessä Ruotsin HockeyAllsvenskania pelaavan puolustajan maali ei kuitenkaan riittänyt voittoon saakka, kun Columbus Blue Jacketsin varaama tshekkipuolustaja David Jiricek lämäsi tasoituksen vain reilut puoli minuuttia ennen päätössummeria.

Jiricek sai kiekon hyökkäysalueella aloitusvoiton jälkeen ja tulinen laukaus painui Vegas Golden Knightsin varaaman Lindbomin jalkojenvälistä sisään. Ruotsi joutui omaa huolimattomuuttaan oman pään aloitukseen, kun joukkue teki täysin turhan pitkän vain alle minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua.

Ruotsin maalilla Lindbom torjui 29 kertaa. Tri-City Americansia WHL:ssä edustava Tomas Suchanek torjui 21 kertaa voiton eteen Tshekin maalilla.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta U20 MM-kisat 2024