Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Pikkuleijonat

Suomi todelliseen testiin illalla! – tässä on Slovakian lupaavat nuorisotähdet

Simon Nemec, Slovakian puolustaja.
AOP

Nuorten alle 20-vuotiaiden jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut käynnistyivät maanantaina Kanadassa. Kisan avauspäivä piti sisällään yllätyksiä, kun viime vuoden finalistit taipuivat avausotteluissaan. Suomi taipui omassa pelissään Sveitsille ja Kanada jäi täysin Tshekin kynsiin omassa ottelussaan. Kisojen toinen pelipäivä pitää sisällään useita otteluita ja suomalaisittain mielenkiintoisin on heti alkuillassa.

Tomi Lämsän valmentama Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue joutuu kovaan testiin tiistaina. Suomen aikaa kello 18.00 alkavassa ottelussa Suomi tavoittelee turnauksen ensimmäistä voittoaan, kun vastaan asettuu Slovakia. Slovakia on tuottanut viime vuosina loistavia junioreita jääkiekon pariin ja siitä oli osoituksena viime vuoden NHL:n varaustilaisuus, jossa ykkösenä ja kakkosena varattiin slovakialaiset. Tässä turnauksessa mukana on toinen näistä pelaajista, kun joukkueen kapteenina toimii New Jersey Devilsin varaama puolustajalupaus Simon Nemec.

Nemec on Ivan Fenesin valmentaman joukkueen suurin tähti Juraj Slafkovskyn ollessa pois. Slafkovsky olisi voinut olla mukana tässä joukkueessa, mutta Canadiens ei päästänyt kruununjalokiveään mukaan näihin kisoihin. Nemec on 2004 syntyneenä puolustajana vielä ensi talvenakin oikeutettu pelaamaan näissä kisoissa, kuten olisi Slafkovskykin.

Viime kesänä NHL:n varattiin ensimmäisellä kierroksella kolme slovakialaista ja kolmas oli hyökkääjä Filip Mesar, joka pelasi viime vuonna Slovakian alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa ja oli toissa vuonna mukana ensimmäistä kertaa alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Tällä kaudella Canadiensiin varattu Mesar on tehnyt OHL:ssä Kitchener Rangersin riveissä 22 tehopistettä 17 otteluun.

NHL:n varattujen pelaajien lisäksi joukkueesta löytyy todellinen superlupaus, kun 2005 vuonna syntynyt isokokoinen keskushyökkääjä Dalibor Dvorsky pelaa jo toiset alle 20-vuotiaiden kisansa. Dvorsky pelaa Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla AIK:n riveissä. Viime vuoden kisoissa Dvorsky teki neljään peliin tehot 1+1 ja oli alle 18-vuotiaiden b-kisoissa joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja iskemällä viiteen peliin 11 tehopistettä. Tehokkain näissä kisoissa oli vuonna 2004 syntynyt Alex Ciernik. Ciernik teki 12 pistettä. Laitahyökkääjä pelaa Dvorskyn tavoin Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Södertäljen riveissä.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Pikkuleijonat