Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Suomalaistähtien onnistumisesta moni asia kiinni – Carolina Hurricanes kohti Stanley Cup -jahtia!

Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen.
AOP

NHL:n runkosarjan alku lähestyy kovaa tahtia ja tässä vaiheessa on hyvä ennakoida joukkueiden tilanteita. Carolina Hurricanes eteni viime kaudella hienosti NHL:n itäisen konferenssin pudotuspelien toiselle kierrokselle, mutta taipui New York Rangersille. Hurricanes voitti seitsemän ensimmäistä kotiotteluaan, mutta hävisi kahdeksannen kotiottelunsa sekä kaikki vieraspelinsä.

GM Don Waddell on saanut omistaja Tom Dundonista huolimatta rakennettua Rod Brind’Amourin valmentamasta Carolina Hurricanesista todella loistavan joukkueen. Hurricanes on vuosia kuulunut NHL:n ehdottomaan kärkeen, mutta viimeinen silaus, eli eteneminen Stanley Cup -finaaleihin vielä puuttuu. Kertaalleen joukkue on käynyt NHL:n itäisen konferenssin finaaleissa, mutta keväällä 2019 Boston Bruins oli vahvempi suoraan neljässä ottelussa. Bruins eteni finaaleihin vain hävitäkseen seitsemän ottelun sarjan St. Louis Bluesille.

Hurricanesin hyökkäys on rakennettu pitkälti suomalaishyökkääjien varaan. Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat jo pitkään olleet isoimman vastuun kantajia joukkueessa, mutta tulevalla kaudella myös Jesperi Kotkaniemeltä odotetaan tekoja. Kotkaniemellä käynnistyy kahdeksan vuoden mittainen sopimus, jonka aikana hyökkääjän odotetaan olevan laadukas kakkossentteri verrattain kevyellä alle viiden miljoonan dollarin kausipalkalla. Laitureista viime kaudella löi läpi hienosti Seth Jarvis, joka sai paikan ykköskentästä. Venäläishyökkääjä Andrei Svechnikovin lopullista läpimurtoa odotetaan vielä etenkin tehojen valossa. Max Pacioretty avaa kautensa loukkaantuneiden listalta. Paluu on odotettavissa vuodenvaihteessa.

Jaccob Slavin johtaa puolustusta, Frederik Andersenilta luvassa jälleen huippukausi

Hurricanesin puolustus on ollut pitkään yksi sarjan parhaista. Jaccob Slavin, Brett Pesce ja Brady Skjei ovat muodostaneet laadukkaan kolmikon, jota vahvistamaan joukkue hankki kevyeen hintaan kokeneen Brent Burnsin San Jose Sharksista. Tämä nelikko tulee syömään leijonanosan puolustajien peliajasta, sillä jokainen puolustaja tulee pelaamaan alivoimaa. Burns saanee jatkossa isoimman vastuun ylivoimalla.

Maalivahtitilanne joukkueessa on myös pelaajien tason puolesta erinomainen, sillä Frederik Andersen ja Antti Raanta päästivät viime kaudella todella vähän maaleja etenkin runkosarjassa. Tanskalainen ykkösmaalivahti Andersen loukkaantui kuitenkin juuri ennen pudotuspelejä ja pelivastuu kaatui loukkaantumisista NHL-urallaan tosi paljon kärsineen Raannan niskaan. Raanta sai iskua pudotuspeleissä ja välillä maalilla nähtiin myös venäläismaalivahti Pjotr Kochetkov, joka pelasi korkealla tasolla. Mikäli maalivahdit pysyvät koko kauden ehjänä ja saavat jaettua vastuuta, niin Hurricanes pääsee jälleen erinomaisista asetelmista kohti NHL:n pudotuspelejä.

Hurricanesin syvyyskartta

Andrei Svechnikov – Sebastian Aho – Seth Jarvis
Paul Stastny – Jesperi Kotkaniemi – Teuvo Teräväinen
Jesper Fast – Jordan Staal – Martin Necas
Jordan Martinook – Lane Pederson – Ondrej Kase
Max Pacioretty

Jaccob Slavin – Brent Burns
Brady Skjei – Brett Pesce
Ethan Bear – Dylan Coghlan

Frederik Andersen
Antti Raanta

Mikäli NHL kiinnostaa myös kuunneltuna, niin NHL-podcast Kaukosenlaidalla tuottaa jokaisesta NHL-joukkueesta reilun 20 minuutin mittaisen kausiennakon.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL