Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Yli kaksisataa pistettä lähti, mutta laatua tuli tilalle – Calgary Flames tähyää jälleen pitkälle!

Calgary Flames juhlii maalia.
AOP

NHL:n runkosarjan alku lähestyy kovaa tahtia ja tässä vaiheessa on hyvä ennakoida joukkueiden tilanteita. Calgary Flames oli viime kaudella NHL:n runkosarjassa jopa yllättävän hyvä, mutta joukkue ei voittanut pudotuspeleissä kuin viisi peliä. Kausi päättyi siis pettymykseen ja kesällä tapahtui isoja siirtoja. Siitä huolimatta joukkue on jälleen yksi suosikeista, kun pelataan NHL:n Stanley Cup -mestaruudesta.

GM Brad Treliving vietti tosi kiireisen kesän Calgary Flamesin toimistolla. GM kauppasi yli sadan pisteen kauden pelanneen roolihyökkääjä Matthew Tkachukin Florida Panthersiin ja menetti vapailla markkinoilla Johnny Gaudreaun Columbus Blue Jacketsiin. Darryl Sutterin valmentamaan joukkueeseen tuli kuitenkin vahvistuksia myös paluupostissa eikä joukkue edes merkittävästi heikentynyt vaikean kesän aikana.

Flamesin hyökkäyspeli rakentuu jatkossakin vahvaan neljän kentän myllyyn, jota Sutter on tottunut peluuttamaan jokaisessa organisaatiossa, missä hän on NHL:ssä toiminut. Ykköskentässä ruotsalaissentteri Elias Lindholm saa nyt Tkachukin ja Gaudreaun sijaan Panthersista saapuneen Jonathan Huberdeaun sekä kesken viime kauden joukkueeseen liittyneen Tyler Toffolin. Kesällä pitkän sopimuksen organisaation kanssa tehnyt Nazem Kadri johtaa kakkoskenttää ja Flamesin pitkäaikainen työmyyrä Mikael Backlund kolmoskenttää. Hyökkäyksen kärkiosaaminen ei jää kuitenkaan tähän, sillä joukkueen yksi menneiden kausien valopilkuista eli monipuolinen hyökkääjä Andrew Mangiapane teki myös kolmen vuoden jatkosopimuksen ja hänen vastuunsa tulee entisestään kasvamaan.

Puolustus tasainen, Jacob Markström maalilla ohittamaton

Flamesin puolustus oli viime kaudella jo todella tasainen, mutta tälle kaudelle joukkue sai yhden kiekollisen aseen lisää, kun MacKenzie Weegar saapui osana Tkachuk kauppaa Calgaryyn. Weegar muodostanee ykkösparin yhdessä Noah Hanifinin kanssa ja Rasmus Andersson saa pelata Chris Tanevin kanssa kakkosparissa. Tämä jättää Nikita Zadorovin sekä Oliver Kylingtonin kolmospariin. Suomalaislupaus Juuso Välimäki on joutunut ikävään rakoon Sutterin valmennuksessa, sillä kokenut valmentaja ei ole nähnyt taitavalle suomalaiselle käyttöä kokoonpanossa.

Flamesin maalilla tulevallakin kaudella tulee urakoimaan paljon ruotsalaismaalivahti Jacob Markström. Ruotsalainen väsähti viime kaudella pudotuspeleissä, joten on oletettavaa, että taakka edes hieman laskisi, sillä joukkueen kakkosmaalivahtina toimiva Daniel Vladar pelasi viime kaudella hyvin, kun sai mahdollisuuksia.

Flamesin syvyyskartta

Jonathan Huberdeau – Elias Lindholm – Tyler Toffoli
Andrew Mangiapane – Nazem Kadri – Blake Coleman
Dillon Dube – Mikael Backlund – Trevor Lewis
Milan Lucic – Kevin Rooney – Adam Ruzicka

Noah Hanifin – MacKenzie Weegar
Rasmus Andersson – Chris Tanev
Oliver Kylington – Nikita Zadorov
Juuso Välimäki

Jacob Markström
Daniel Vladar

Mikäli NHL kiinnostaa myös kuunneltuna, niin NHL-podcast Kaukosenlaidalla tuottaa jokaisesta NHL-joukkueesta reilun 20 minuutin mittaisen kausiennakon.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL