Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Onko tässä NHL:n supertähden uusi sopimus? – ”Raja on asetettu!”

Toronto Maple Leafsin Auston Matthews tuulettaa.
AOP

Toronto Maple Leafs lähtee yhtenä suurimmista mestarisuosikeista alkavaan NHL-kauteen. Joukkueen palkkarakenne on tällä hetkellä sellainen, että mestaruus olisi hyvä voittaa tulevalla kaudella, sillä merkittävät sopimukset alkavat olla tiensä päässä ja palkkakatto tapissa. Yksi hyökkääjä joukkueesta on sellainen, jonka kanssa organisaatio alkaa varmasti keskustelemaan jatkosopimuksesta viimeistään kuluvan kauden jälkeen.

GM Kyle Dubasin johtama ja Sheldon Keefen valmentama Toronto Maple Leafs on yksi suurimmista mestarisuosikeista tulevaan NHL-kauteen lähdettäessä. Maple Leafs teki viime kaudella kaikille selväksi, että joukkueessa riittää syvyys menestymiseen. Leafsille nousi tie pystyy, kun aina Stanley Cup -finaaleihin saakka edennyt Tampa Bay Lightning oli vahvempi ensimmäisellä kierroksella seitsemässä ottelussa.

Kyseinen ottelusarja oli yhden laukauksen päässä kääntyä Maple Leafsille, joka johti sarjaa viiden pelatun kamppailun jälkeen voitoin 3-2. Kuudes ottelu Lightningin kotiareenalla eteni aina jatkoerään saakka jolloin Maple Leafs taipui ja ratkaisu meni seitsemänteen peliin. Seitsemännessä ottelussa Lightning oli parempi 2-1 -lukemin Nick Paulin osumilla. Ottelusarja jätti kokonaisuudessaan Maple Leafsista kuvan, että organisaatio on vihdoinkin ottanut tarvittavan askeleen eteenpäin.

Auston Matthews tarvitsee jatkosopimuksen

Maple Leafsin kiistaton ykköstähti on yhdysvaltalaissentteri Auston Matthews. 25-vuotias yhdysvaltalainen varattiin Maple Leafsin toimesta koko kesän 2016 NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana. Matthewsista on kasvanut jopa parempi pelaaja kuin odotukset edes olivat. 191 senttiä pitkä keskushyökkääjä on urallaan tehnyt 407 pelaamaansa otteluun 259 maalia ja yhteensä 457 tehopistettä. Vain tulokaskaudellaan Matthews on jäänyt alle piste per peli tahdin, kun 82 otteluun syntyi 69 tehopistettä. Viime kaudella Matthews rikkoi 60 maalin rajan sekä samalla ensimmäistä kertaa urallaan sadan pisteen rajan.

Maple Leafsin kannalta ikävä asia Matthewsin suhteen on se, että tähtihyökkääjän nykyinen sopimus tulee maaliin kauden 2023-24 päätteeksi eli sopimusta on vielä kaksi vuotta jäljellä. Yhdysvaltalainen tienaa tällä hetkellä 11,6 miljoonaa dollaria kaudesta ja syö palkkakatosta 14,1 prosenttia. Kaudelle 2024-25 NHL:n palkkakatto olettavasti nousee, joten keskushyökkääjälle on varaa tehdä vieläkin suurempi sopimus.

Sarjan ehdottomista tähtihyökkääjistä Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon kirjoitti juuri uuden kahdeksan vuoden sopimuksen, jolla kanadalainen tienaa 12,6 miljoonaa dollaria kaudessa keskimäärin. Edmonton Oilersin Connor McDavid pelaa tällä hetkellä sopimuksella, jossa kausipalkka on 12,5 miljoonaa dollaria. Matthewsin mahdollista tulevaa sopimusta on helppo vertailla suoraan kahden kanadalaistähden sopimuksiin, sillä raja on asetettu.

Tämän puolesta olisi helppo arvioida, että yhdysvaltalaisen tuleva sopimus Maple Leafsin kanssa olisi kahdeksan vuoden mittainen ja arvoltaan jopa 15 miljoonaa dollaria kaudesta. Mikäli palkkakatto nousee kaudeksi 2024-25 esimerkiksi 90 miljoonaan dollariin ja Matthewsille maksetaan esimerkiksi 16 prosenttia palkkakatosta, niin palkka olisi vain 14,4 miljoonaa dollaria kaudesta. Mikäli Matthews päätyisi jotenkin vapaille markkinoille, niin siellä yhden kauden palkka voi nousta jopa lähelle 20 miljoonaa dollaria kaudesta, kun joukkueet voivat tehdä vain seitsemän vuoden mittaisia sopimuksia.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL