Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Buffalo Sabres on oikealla tiellä – Pudotuspelit NHL:ssä silti kaukainen haave

Buffalo Sabres juhlii maalia.
AOP

NHL:n runkosarjan alku lähestyy kovaa tahtia ja tässä vaiheessa on hyvä ennakoida joukkueiden tilanteita. Buffalo Sabres on jo pitkään rypenyt NHL:n pohjamudissa ja edellisestä pudotuspelipaikastakin alkaa olla aikaa jo yli vuosikymmen. Tällä hetkellä Sabres on terveemmässä tilanteessa kuin aikoihin eikä kehitykselle ole suuria esteitä enää luvassa.

GM Kevyn Adams on tehnyt erinomaista työtä Buffalo Sabresin peräsimessä ja saikin tästä työstään jatkosopimuksen. Adams jatkaa useamman vuoden ajan työtään Sabresissa, jota on tehnyt nyt kolmen kauden ajan. Adamsin aikana joukkue on muun muassa siirtynyt eteenpäin Jack Eichelista ja Rasmus Ristolaisesta, jotka olivat vanhan rungon kulmakiviä. Adams teki toissa kaudella merkittävän muutoksen myös valmentajansa osalta, kun Ralph Krueger sai lähteä ja pitkän linjan jääkiekkovalmentaja Don Granato tuli tilalle. Granaton aikana Sabres on parantanut peliään merkittävästi ja ollut paljon aiempaa yhtenäisempi.

Hyökkäyksessä on paljon lupaavia pelaajia. Näistä ensimmäisenä on helppo nostaa esiin kahdeksan vuoden mittaisen jatkosopimuksen organisaation kanssa tehnyt Tage Thompson. Isokokoinen sentteri löi viime kaudella isosti läpi iskien hurjat 38 maalia. Siinä samassa Alex Tuch, Jeff Skinner sekä nuoret Peyton Krebs ja Dylan Cozens ovat nostaneet joukkueen tasoa. Kakkos-kolmoskentässä omat varaukset Casey Mittelstadt sekä Rasmus Asplund luovat vahvan kahdensuunnan tuen koko joukkueelle. Tällä kaudella on myös mielenkiintoista nähdä miten nuori ja lupaava maaleja junnuissa räiskinyt Jack Quinn istuu NHL:n.

Rasmus Dahlin ja Owen Power luovat rungon, Ukko-Pekka Luukkonen torjuu kiekot

Sabresin puolustus on rakentunut täysin uusiksi. Tällä hetkellä joukkueen kahdessa kärkiparissa keski-ikä on vain 22 vuotta, kun tähän kuuluu Rasmus Dahlin, Henri Jokiharju ja Owen Power. Jokiharju pelasi viime kauden lopulla Powerin parina ja tarjosi kanadalaiselle superlupaukselle mahdollisuuden pelata omaa peliään. Dahlinin pakkipari tulevalle kaudelle on vielä auki, mutta se voi olla hyvin Ilya Lyubushkin tai Mattias Samuelsson.

Sabresin maalivahtiruletti on täysin auki. Ukko-Pekka Luukkonen on ainut nuori maalivahti organisaatiossa, joka omaa jo NHL-kokemusta ja odottaa omaa läpilyöntiään. Luukkosen viime kausi meni penkin alle loukkaantumisen takia. Lupaava on myös nuori kanadalainen Devon Levi, joka on pelannut nuorissa äärimmäisen kovilla prosenteilla. Levi pelaa Northeastern yliopistossa, eikä hänellä ole vielä NHL-sopimusta. Kokemustakin löytyy joukkueen maalivahtiosastolta, kun 41-vuotias Craig Anderson teki jatkosopimuksen ja Eric Comrie saapui organisaatioon kahden vuoden mittaisella sopimuksella.

Sabresin syvyyskartta

Jeff Skinner – Tage Thompson – Victor Olofsson
Dylan Cozens – Peyton Krebs – Alex Tuch
Rasmus Asplund – Casey Mittelstadt – Jack Quinn
Anders Bjork – Zemgus Girgensons – Kyle Okposo

Rasmus Dahlin – Ilya Lyubushkin
Owen Power – Henri Jokiharju
Mattias Samuelsson – Jacob Bryson

Ukko-Pekka Luukkonen
Craig Anderson
Eric Comrie

Mikäli NHL kiinnostaa myös kuunneltuna, niin NHL-podcast Kaukosenlaidalla tuottaa jokaisesta NHL-joukkueesta reilun 20 minuutin mittaisen kausiennakon.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL