Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NL

Sveitsin liigassa nähdään huippukamppailu sunnuntaina – Suomalaistähdet kaukalossa!

EHC Klotenin Juha Metsola
AOP

Sveitsin liiga on käynnistynyt tällä viikolla ja suurin osa joukkueista on avannut kautensa tällä viikolla. Sunnuntaina sarjan viimeinen eli 14. joukkuekin saa ensimmäisen pelin vyölleen, kun sarjaan takaisin noussut EHC Kloten isännöi SC Rapperswil-Jona Lakersia sunnuntain jääkiekkonäytelmässä. Kloten nousi täksi kaudeksi takaisin Sveitsin pääsarjaan ja teki kovia hankintoja.

Sveitsin jääkiekkoliigan ensimmäinen viikko runkosarjasta on yhtä ottelua vaille valmis. Sunnuntain kamppailussa iskevät vastaan sarjanousija EHC Kloten ja SC Rapperswil-Jona Lakers. Ottelu käynnistyy kello 21.00.

Kloten ei ole pelannut vielä yhtään ottelua Sveitsin liigassa tällä kaudella, mutta Lakers on esiintynyt jo kertaalleen. Lakers kaatoi keskiviikkona kauden ensimmäisessä pelissään kotijäällään Roman Cervenkan sekä Dominic Lammerin huipputehoilla Zurich Lionsin tyylikkäästi 4-1 -lukemin. Sveitsiläishyökkääjä Lammer iski ottelussa tehot 2+1 ja Cervenka 1+1.

EHC Kloten voitti viime kaudella Sveitsin kakkossarjassa 40 peliä runkosarjassa varsinaisella peliajalla yhteensä 50’stä ottelusta ja oli täysin ylivoimainen mestari lopulta. Kloten on viimeksi juhlinut Sveitsin mestaruutta kausilla 1993-96, kun mestaruudet tulivat kolmesti putkeen, mutta tämän jälkeen joukkue on käynyt finaalissa vain häviämässä kolmesti. Välieräpaikkoja on useita. Kauden 2016-17 jälkeen joukkue tippui Sveitsin kakkossarjaan ja vietti siellä neljä kautta. Kaudella 2020-21 joukkue voitti runkosarjan ylivoimaisesti, mutta taipui finaaleissa ja pysyi kakkossarjassa.

Klotenia valmentaa kanadalaisvalmentaja Jeff Tomlinson, joka on toiminut urallaan myös Lakersin päävalmentajana kausilla 2015-21. Ennen Sveitsiin siirtymistä 52-vuotias kanadalainen oli DEL-liigassa kolmen eri joukkueen päävalmentajana. Pelaajaurallaan Tomlinson pelasi sekä DEL-liigassa, että Pohjois-Amerikassa ECHL:ää ammattilaisena. Tomlinsonilla on valmennustiimissä kaksi suomalaista, kun apuvalmentajina toimii Kloten-legenda Kimmo Rintanen ja Saku Martikainen.

Kloten teki täksi kaudeksi kovia hankintoja, kun hyökkäykseen joukkue naarasi Arttu Ruotsalaisen NHL:stä ja Miro Aaltosen KHL:stä. Maalilla ykkösenä tulee tällä kaudella pelaamaan erinomaisella tasolla KHL:ssä Salavat Julajev Ufan maalilla jo vuosia pelannut Juha Metsola. Joukkueen puolustuksessa pelaa myös Ville Peltosen poika, Jesper Peltonen. Puolustuksen ykkösnimi lienee HIFK:ssa Liigaa viime kaudella pelannut Jordan Schmaltz, joka on kauden alla kuitenkin loukkaantuneena.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NL