Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NL

Sveitsin liiga käynnistyy keskiviikkona – Lukuisia suomalaistähtiä mukana!

Mikko Lehtonen Zurich Lionsin paidassa.
AOP

Euroopan kovimpiin jääkiekkosarjoihin kuuluva Sveitsin NLA käynnistyy keskiviikkona yhdellä ottelulla. Ottelussa Rapperswil-Jona isännöi suurseura Zurich Lionsia, joka on yksi alkavan kauden suosikeista. Sveitsin liigassa pelaa tulevalla kaudella todella paljon erinomaisia pelaajia, sillä KHL:stä pelaajat lähtivät ovet paukkuen ympäri Eurooppaa. Etenkin suomalaiset pelaajat ovat löytäneet jopa NHL:stä käsin uusia palkanmaksajia Sveitsistä.

Sveitsin NLA-liiga on suuri ja tuntematon suomalaisille jääkiekkofaneille. NLA-liigaa on viimeksi näyttänyt edesmennyt Urheilukanava ja sittemmin Nelonen Pro suomalaisille jääkiekkofaneille, mutta sarja oli pitkään poissa ohjelmistosta. Tällä kaudella suomalaisilla on erinomainen mahdollisuus katsoa sveitsiläistä laatujääkiekkoa, kun C More hankki sarjan lähetysoikeudet omaan pakettiinsa.

Sveitsin pääsarja käynnistyy keskiviikkona yhdellä ottelulla, kun CHL:stä tutut Rapperswil-Jona ja Zurich Lions kohtaavat.

Etenkin Zurich Lionsista löytyy paljon mielenkiintoisia pelaajia, kun joukkuetta tähdittää NHL:ssä esiintyneet pelaajat muuan Alexandre Texieristä ja Suomen Mikko Lehtosesta alkaen. Sveitsin mestaruutta viidesti 2000-luvulla juhlinut Zurich Lions lähtee kauteen vahvalla joukkueella. Puolustuksessa on NHL-kokemusta omaavat Dean Kukan ja Yannick Weber. Puolustuksen lukkona toimii KHL:ssä hurjilla tilastoilla pelannut tshekkimaalivahti Simon Hrubec.

Hyökkäyksessä kärkisenttereinä toimivat Justin Azevedo ja Texier. Juho Lammikko palasi NHL:stä Eurooppaan vaikka viime kausi sujuikin Vancouver Canucksin paidassa erinomaisesti. Ruotsalaishyökkääjä Lucas Wallmark sai mahdollisuuksia NHL:ssä, mutta vietti viime kaudet KHL:ssä. Kokenut sveitsiläishyökkääjä Sven Andrighetto teki Lionsin paidassa viime kaudella 38 pistettä 47 peliin ja toissa kaudella 52 otteluun 55 pistettä.

Ruotsalaisvalmentaja Stefan Hedlund aloittaa toisen kautensa Rapperswil-Jonan peräsimessä. Hedlundilla on käytössään merkittävästi heikompi materiaali kuin vastapuolen valmentajalla. Rapperswil-Jonassa kärkipelaajina toimivat vielä viime kaudella Helsingin Jokereita edustaneet Nicklas Jensen ja Jordan Schroeder. Kokenut tshekkisentteri Roman Cervenka tulee tälläkin kaudella tekemään isot tehot NLA:ssa. Viime kaudella Cervenka teki 64 pistettä 52 otteluun ja kolmella edellisellä kaudella pisteitä on joukkueen riveissä kertynyt 133 otteluun hurjat 156 kappaletta. Puolustuksen johtohahmona toimii ruotsalaispuolustaja Emil Djuse, joka ei ikinä lyönyt NHL:ssä läpi.

NLA:ssa lukuisia suomalaisia

Suomalaisten määrä lähti räjähdysmäiseen nousuun Sveitsissä. Sarjassa pelaa yhteensä neljä suomalaista maalivahtia ja seitsemän puolustajaa. Hyökkääjistä oikeastaan kaikki KHL:n kovat hyökkääjät siirtyivät Sveitsiin, kun Teemu Hartikainen ja Markus Granlund pelaavat sarjassa, kuten myös Miro Aaltonen, joka on parhaimmillaan heiluttanut maaliverkkoa reilusti KHL:ssä.

NHL:stä sarjaan siirtyi hyökkääjistä Arttu Ruotsalainen, Miikka Salomäki ja Janne Kuokkanen Lammikon lisäksi.

NLA kaudesta on luvassa äärimmäisen mielenkiintoinen ja tulevan kevään MM-kisoihin miehistö tullaan keräämään pitkälti Sveitsin pääsarjasta.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NL