Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

KHL

Maalivahtivalmentaja Marko Torenius huippupestiin – Vain yksi suomalainen aiemmin samassa tehtävässä

jääkiekko

Maalivahtivalmentaja Marko Torenius on nimitetty AHL-joukkue Abbotsford Canucksin kehitys- ja maalivahtivalmentajaksi. Joukkue on NHL-joukkue Vancouver Canucksin farmijoukkue.

Vancouver Canucksin pääjohtaja Patrik Allvin ja Abbotsford Canucksin toimitusjohtaja Ryan Johnson tiedottivat tiistaina, että organisaatio on nimennyt Marko Toreniuksen AHL-joukkue Abbotsford Canucksin kehitys- ja maalivahtivalmentajaksi.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tulevaa kautta varten koottuun henkilökuntaan. Ian Clark ja Torenius ovat loistava tandem vahvistamaan ja kehittämään maalivahtejamme, Allvin hehkutti.

– Marko tuo joukkoomme runsaasti kokemusta- Hän on työskennellyt maailman parhaiden maalivahtien kanssa ja kehittänyt heitä, ja olemme innoissamme siitä, että hän tuo kykyjään Canucksin organisaatioon, Johnson jatkoi.

Toreniuksen oma pelaajaura loppui aikanaan A-junioreissa parikymppisenä, mutta valmentajana hän on tehnyt pitkän ja mittavan uran. Junioreissa mies toimi kolmen kauden ajan Ilveksen U16- ja U18-joukkueissa maalivahtivalmentajana.

Ammattilaissarjoissa mies aloitti Liigassa Bluesissa, jossa hän oli kahdeksan kauden ajan sekä maalivahtivalmentaja että joukkueenjohtaja. Tämän jälkeen mies siirtyi KHL:ään maalivahtivalmentajaksi Pietarin SKA:han ja Sibir Novosibirskiin. Venäjällä vierähti yhteensä kahdeksan kautta, kunnes Ukrainan-sota sai Toreniuksenkin jatkamaan uuteen suuntaan täksi kaudeksi.

Lisäksi Torenius on tuttu Suomen miesten maajoukkueesta pelaajakehityksen- ja maalivahtien johtajana.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta KHL