Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

KHL

Tšekin jääkiekkoliiton uusi puheenjohtaja Alois Hadamczik jakoi erikoisia Venäjä-näkemyksiään – Täydellisen eri linjoilla muun Euroopan kanssa

Alois Hadamczik puheenjohtaja Tšekin jääkiekkoliitto
AOP

Venäläissarja KHL on ollut Venäjän aloittaman Ukrainan-sodan alusta alkaen ongelmissa ulkomaalaispelaajiensa ja -toimihenkilöidensä kanssa. Useat jättivät sarjan ja Venäjä suljettiin kansainvälisen jääkiekon ulkopuolelle. Tšekin jääkiekkoliiton uusi puheenjohtaja päätti ottaa kuitenkin aivan oman linjansa asioihin.

Tšekin jääkiekkoliiton vastavalittu puheenjohtaja Alois Hadamczik kertoi tšekkiläisen Sport.cz-sivuston haastattelussa, että ei usko Suomen ja Ruotsin jääkiekkoliittojen vetämään linjaan, jossa Venäjällä pelaavilta pelaajilta kielletään maajoukkue-edustukset. Entinen maajoukkueen päävalmentaja näkee asian eri lailla.

– Tarvitsemme jokaista hyvää pelaajaa, ja jos hän haluaa mennä rahan perässä ja pysyä siellä, se on hänen asiansa. Jos hänellä on oikea suoritus, jotta maajoukkueen valmentaja voi nimetä hänet, minulla ei ole mitään sitä vastaan. Meidän ei pitäisi kieltää ketään työskentelemästä Venäjällä, Hadamczik totesi.

Hadamczik uskoo yksilöiden vastuuseen. Venäjää vastaan ollaan hänen mukaansa joka tapauksessa jo käyty vastatoimiin.

– Uskon, että Euroopalla on vahvemmat välineet taistella Venäjän hallitusta vastaan. Se, että venäläiset eivät voi pelata MM-kisoissa, on moraalisesti oikein, toisaalta kisat kärsivät. Ja nuo pelaajat eivät ole syyllisiä Ukrainan-sotaan. He voivat kertoa Vladimir Putinin kaltaiselle diktaattorille, että he ovat eri mieltä hänen kanssaan. Mutta se on kaikki mitä he voivat tehdä.

Esimerkiksi tšekkiläinen hyökkääjätähti Rudolf Červený on mediatietojen mukaan suuntaamassa KHL-joukkue Vladivostok Admiralsiin. Hadamczik ymmärtää miehen ratkaisun.

– Pelaajat haluavat myös jotenkin tukea perhettä. Hän ei aio taistella demokratiaa vastaan. Hän ei ota kivääriä, eikä mene ampumaan ukrainalaisia. On erittäin huonoa, että sota on käynnissä. Se on kiistatonta. Mutta muistin, mitä isäni oli aina kertonut minulle eläessään.

Isän antamat opit kantavat

Hadamczik kertoi myöskin kuitenkin muistavansa asian, jonka hänen isänsä kertoi tämänkaltaisista asioista.

– Tuo politiikka on paskaa. En tiedä kaikkia sodan objektiivisia syitä. Mutta tärkeintä minulle on, että viattomat ihmiset, viattomat ihmiset kärsivät aina sodasta. Se sattuu ja olen pahoillani nähdä pommitettuja kaupunkeja, kuolleita ihmisiä ja lapsia kärsivän.

– Mutta sitten kun ukrainalaiset ajavat ylellisimpien merkkien autoilla? Mielenkiintoista, he ovat täällä, eivät kotona sodassa. Joka paikassa on jotain. En ole samaa mieltä sodasta ja siitä, mitä Ukrainassa tapahtuu. Mutta kieltää kansaamme pelaamasta Venäjällä? En tekisi niin, Hadamczik kertoi näkemyksiään.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta KHL