Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

KHL

HIFK:n tähtihyökkääjä lähtee KHL:n – ”Hänestä on meille paljon iloa”

Alex Broadhurst Lahdessa HIFK paita päällä
AOP

Helsingin IFK:ta kahdella edellisellä kaudella edustanut Alex Broadhurst on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen KHL:n huippujoukkue Avangard Omskin kanssa. Broadhurst ei ole ensimmäinen ulkomaalaishankinta Avangardilta, jolla on ennestään jo kolme ei-venäläistä pelaajaa joukkueessa. KHL:stä suurin osa ulkomaalaisista on poistunut Ukrainassa käytävän sodan takia.

29-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä Alex Broadhurst jatkaa matkaansa Liigasta ja Helsingin IFK:sta KHL:n Avangard Omskin riveihin. Orland Parkin kaupungista, Illinoisista kotoisin oleva Broadhurst on kirjoittanut vuoden mittaisen sopimuksen KHL:n huippuseuran kanssa. Avangardissa pelaa ennestään ulkomaalaisista jo Corban Knight, Reid Boucher ja Christian Jaros.

Broadhurst on 180 senttiä pitkä keskushyökkääjä, joka on varattu NHL:n vuonna 2011 Chicago Blackhawksin toimesta. Blackhawks varasi vikkelän sentterin seitsemännellä kierroksella. Urallaan Broadhurst on pelannut NHL:ssä yhteensä kaksi ottelua Columbus Blue Jacketsin riveissä, mutta näissä ei syntynyt tehopisteitä. Pääosan urastaan ennen siirtymistään Liigaan hyökkääjä vietti AHL:ssä edustaen Rockford IceHogsia, Cleveland Monstersia ja San Diego Gullsia.

Helsingissä Broadhurst teki kahden kauden aikana 86 otteluun runkosarjassa 69 tehopistettä ja pudotuspeleissä 15 peliin yhdeksän tehopistettä. Menneellä kaudella 41 peliin syntyi tehot 11+23 ja pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella Turun Palloseuraa vastaan seitsemässä ottelussa yhteensä neljä syöttöpistettä.

Avangardin seurajohto odottaa innolla yhdysvaltalaisen saapumista joukkueen riveihin.

– Me löysimme Broadhursin ja se mikä teki vaikutuksen hänessä on se, miten hyvä joukkuepelaaja hän on. Se oli merkittävä tekijä hänen palkkauksensa takana. Hän on loistava pelaaja ottelun tärkeimmillä minuuteilla ja isoissa aloituksissa. Uskomme, että hänestä tulee meille äärettömän hyvä kakkossentteri, mutta valmennusjohto päättää harjoitusleirin jälkeen, missä häntä lopulta peluutetaan.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta KHL