Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

NHL-joukkueille merkittävä helpotus! – ”Mahdollistaa yhden pelaajan lisää”

Bill Daly ja Gary Bettman.
AOP

NHL:ssä on tämän kauden osalta edetty siihen pisteeseen, että kautta on maksimissaan kuusi ottelua jäljellä. Stanley Cup -finaaleja on takana yksi ottelu Colorado Avalanchen ja Tampa Bay Lightningin välillä. Avalanche johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0 ja paras seitsemästä pelataan. Ensi kaudeksi suurin osa joukkueista tekee jo valmisteluja, mutta torstaina saatiin vahvistus merkittävään asiaan jokaisen joukkueen osalta.

NHL on raakaa bisnestä, kuten kaikki ammattilaisurheilu maailmassa. NHL 2000-luvun alun työsulun jälkeen kaudeksi 2005-06 käyttöön palkkakaton, mitä kukin joukkue saa käyttää pelaajien ansioihin yhden kauden aikana. Palkkakatto perustuu täysin arvioon sarjan kunkin vuoden tuloista. Palkkakatto on noin puolet siitä, mitä tulot ovat arviolta, sillä tuloista puolet menee omistajille ja toinen puolikas pelaajille.

Kaudella 2005-06 palkkakatto NHL:ssä oli 39 miljoonaa dollaria. Viimeisen kolmen kauden ajan palkkakatto on ollut 81,5 miljoonaa dollaria. Suurin yksittäinen nousu on nähty kausien 2007-08 ja 2008-09 välillä, kun palkkakatto nousi 6,4 miljoonaa dollaria kaudessa.

Viimeiset kolme kautta ovat olleet sarjan tulojen osalta karmivia. NHL:n tulot jäivät todella alas kauden 2019-20 osalta, sillä kausi jäi kesken ja pudotuspelit pelattiin ilman yleisöä koronan takia. Kausi 2020-21 jäi myös lyhyeksi, sillä runkosarjaa pelattiin vain 56 ottelua, mutta jokaisessa ottelussa ei ollut mahdollista ottaa yleisöä kuin rajattu määrä. Pudotuspeleissä etenkin Kanadan puolella oltiin äärimmäisen tarkkoja yleisömääristä. Lipputulot ovat kuitenkin merkittävä osa NHL:n tuloja kausittain.

Se on tarkoittanut sitä, että pelaajat ovat joutuneet maksaan palkoistaan todella suurta prosenttiosuutta (excrow) takaisin sarjalle, kun palkkakattoa ja samalla pelaajien palkkoja ei ole voinut laskea tulojen suhteessa.

Mennyt kausi on ollut NHL:lle kenties sarjan historian ajalta tuloksekkain. Komissaari Gary Bettmannin mukaan tulot ovat roimasti yli viiden miljardin, vaikka rajoituksia on tälläkin kaudella ollut.

Palkkakatto nousee ensi kaudeksi!

NHL ja NHL:n pelaajayhdistys vahvisti torstaina, että kaudeksi 2022-23 NHL:n palkkakatto nousee miljoonalla 82,5 miljoonaan. Alkuperäinen tarkoitus NHL:llä oli, että palkkakatto nousee kolmen kauden ajan miljoona dollaria kerrallaan, mutta Bettman uskoo, että palkkakatto voisi palautua normaaliin vuosittaiseen nousuun 2-3 vuoden sisällä.

Lähivuosina palkkakatto kokee räjähdysmäisen nousun, kun Kanadan nykyinen TV-sopimus neuvotellaan uudestaan. Tällä hetkellä NHL saa vuosittain reilun miljardin TV-rahaa Yhdysvalloista ja Kanadasta. Kanadan uusi TV-sopimus saattaa nousta nykyisestä 400 miljoonaa dollaria kaudesta maksettavasta summasta jopa kolminkertaiseksi.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL