Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

CHL

Nyt riitti! – NHL:stä tuttu maalivahti palaa kotimaansa pääsarjaan

Arizona Coyotesin Josef Korenar
AOP

NHL:ssä Arizona Coyotesia ja San Jose Sharksia edustanut tshekkimaalivahti palaa kotimaahansa. Tshekkivahti kerkesi pelaamaan Pohjois-Amerikassa yhteensä neljän kauden ajan ja pelejä kertyi pääsääntöisesti AHL:n puolella.

NHL:ssä tutuksi tullut tshekkimaalivahti Josef Korenar siirtyy ensi kaudeksi Tshekin Extraliigaan Sparta Prahan riveihin. Korenar on tehnyt maansa huippuseuran kanssa kahden vuoden sopimuksen.

24-vuotias maalivahti siirtyi Pohjois-Amerikkaan kaudeksi 2018-19, kun San Jose Sharksin silloinen GM Doug Wilson teki erinomaisesti Extraliigassa HK Dukla Juhlavan riveissä pelanneen junnumaalivahdin kanssa sopimuksen. Korenar teki varaamattomana pelaajana Sharksin kanssa kolmen vuoden mittaisen tulokassopimuksen aina kesään 2021 saakka.

Korenar kaupattiin viime kesänä yhdessä kakkoskierroksen varausvuoron kanssa Arizona Coyotesin riveihin vaihdossa kanadalaismaalivahti Adin Hilliin ja seitsemännen kierroksen varausvuoroon. Hillistä tuli pelaava maalivahti Sharksin miehistöön ja Korenar vietti käytännössä koko menneen kauden AHL:ssä Tucson Roadrunnersin riveissä. Korenarille kertyi NHL:n puolella kaksi ottelua torjuntaprosentilla 91,4, mutta tämä ei riittänyt vakuuttamaan Coyotesin valmennusta.

Menneellä kaudella myös ECHL tuli tutuksi Tshekille, sillä pelejä kertyi Rapid City Rushin riveissä kaksi kappaletta.

Sparta Prahan riveissä Korenar tulee taistelemaan peliajasta yhdessä kokeneen tshekkivahti Jakub Kovarin kanssa, joka palasi kotimaansa pääsarjaan viime kaudella KHL:stä. Sparta oli viime kaudella Tshekin Extraliigassa toinen hävittyään finaalisarjan Ocelari Trinecille.

Sparta on mukana myös CHL:ssä tulevalla kaudella ja joukkue pelaa samassa lohkossa Mikkelin Jukurien, Luulajan ja Tanskan liigan Aalborgin kanssa.

NHL:ssä Korenar pelasi ensimmäisellä yrityksellään yhteensä 12 ottelua ja torjui kolme voittoa. AHL:ssä pelejä kertyi 97 kappaletta ja näistä 43 päättyi voittoon. Korenarista tulee tänä kesänä rajoittamaton vapaa agentti, kun Coyotes ei tee maalivahdille perustarjousta.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta CHL