Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Onko tässä Jesse Puljujärven uusi sopimus? – ”Oilersilla paljon tehtävää”

Jesse Puljujärvi Edmonton Oilers
AOP

Kanadalainen NHL-organisaatio Edmonton Oilers on kovan paikan edessä tänä kesänä. Joukkueella on äärimmäisen vähän palkkatilaa ja monet joukkueen merkittävistä pelaajista ovat ilman sopimuksia. GM Ken Hollandilla on kädet täynnä töitä tulevaisuuden rakentamisen takia, mutta joukkueen viidellä tärkeimmällä pelaajalla on kuitenkin jo sopimus taskussa. Jesse Puljujärven jatkosopimus on myös ison kysymysmerkin takana, mutta tämänkin asia selviää seuraavien kuukausien aikana.

NHL-seura Edmonton Oilers yllätti tällä kaudella kaikki ja eteni mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen aina NHL:n läntisen konferenssin finaaleihin. Konferenssin loppuotteluissa Oilersilla ei kuitenkaan ollut mitään saumaa NHL:n suurinta mestarisuosikkia Colorado Avalanchea vastaan vaan joukkue tippui suoraan neljän pelin jälkeen.

Oilers vaihtoi kesken kauden valmentajaa, kun kokenut Dave Tippett menetti kopin ja nuori Jay Woodcroft tuli tilalle. Oilersilla riittää vielä paljon tekemistä oman pelinsä kehittämisen kanssa, mutta mennyt kausi ja kaksi pudotuspelien sarjavoittoa vei organisaatiota lähtökohtaisesti eteenpäin.

Oilersilla paljon tehtävää

GM Ken Hollandilla on paljon työtä kesällä, jotta joukkue pysyy edes missään määrin hyvissä asemissa. Joukkueella on paljon pelaajia ilman sopimusta ja etenkin tärkeitä pelaajia. Hyökkäyksestä nuoret Jesse Puljujärvi, Ryan McLeod ja Kailer Yamamoto tarvitsevat sopimukset. Oilersin kannalta hyvää on se, että kaikki kolme hyökkääjää ovat rajoitettuja vapaita agentteja, joten hyökkääjien kanssa riittää neuvotteluaikaa.

Hyökkäyksessä on lähtökohtaisesti kuitenkin neljä tyhjää aukkoa, jotka täytyy täyttää ja palkkatilaa ei ole loputtomiin. Tällä hetkellä palkkoihin menee varmasti ensi kaudella reilut 69 miljoonaa dollaria, kun palkkakatto on 82,5 miljoonaa. Mikäli ruotsalaispuolustaja Oscar Klefbom pystyy palaamaan kaukaloon vaikean loukkaantumisen jälkeen, niin palkkoja tulee lisää 4,2 miljoonaa, joten palkkatila hupenee.

Ensi kauden jälkeen nykyisestä joukkueesta ainoastaan puolustaja Duncan Keithin ja hyökkääjien Devin Shoren sekä Derek Ryanin sopimukset päättyvät. Sen lisäksi maalivahti Mike Smithin sopimus päättyy, mutta Smithin jatkaminen ensi kaudella on joka tapauksessa hyvinkin epävarmaa.

Mikäli Oilers haluaa palkkatilaa tehdä lisää itselleen kauppaamalla pelaajia, niin katseet kääntyvät Keithin lisäksi Zack Kassianiin ja puolustaja Tyson Barrieen. Barriella on kaksi vuotta sopimusta jäljellä ja se syö palkkakatosta 4,5 miljoonaa ja Kassianilla 3,2 miljoonaa, kun sopimusta on myös kaksi vuotta jäljellä.

Miltä nuorten hyökkääjien sopimukset näyttävät?

McLeod, Puljujärvi ja Yamamoto ovat kaikki pelaajia, jotka Hollandin on saatava sopimukseen. Mieluiten Holland tekisi jokaisen pelaajan kanssa kolmen vuoden sopimukset, jotta nämä ovat mukana niin kauan, kun Leon Draisaitlin nykyinen sopimus on voimassa.

McLeodille tämä kausi oli ensimmäinen täysi NHL:ssä ja kanadalainen nautti reilusta 12 minuutin peliajasta. Puljujärvi ja Yamamoto ovat veteraaneja McLeodiin verrattuna, mutta tilastollisesti kumpikaan ei ole noussut odotettuihin sfääreihin, vaikka ovat päässeet tähtisentterien kanssa pelaamaan.

Sekä Yamamoton, että Puljujärven sopimusten tulee pyöriä maksimissaan 3,5 miljoonan dollarin kausiansioissa. McLeodin näytöt ovat vielä niin ohkaiset, että hyökkääjä saa tienata tulevalla sopimuksella maksimissaan 1,5 miljoonaa dollaria kaudelta. Mikäli Holland saa hyökkääjät 2-3 vuoden jatkosopimuksiin yhteensä alle 8,3 miljoonalla dollarilla, niin se on loistosuoritus ja antaa mahdollisuuden rakentaa tulevaisuutta huomattavasti paremmin.

Selvää on kuitenkin se, että yhtäkään huippuvahvistusta Oilers tule hankkimaan kesän vapailta markkinoilta.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL