Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Kanadalaislegenda lopettaa NHL-uransa – ”Stanley Cup jäi haaveeksi…”

Toronto Maple Leafsin Jason Spezza lopettaa uransa.
AOP

NHL:ssä pitkän uran tehnyt kanadalaissentteri Jason Spezza ripustaa luistimet naulaan. Urallaan kolmea eri NHL-seuraa edustanut Spezza päättää uransa 38-vuotiaana. Torontosta kotoisin oleva hyökkääjä täyttäisi kahden viikon kuluttua 39 vuotta.

NHL:n ykköskierroksella toisena Ottawa Senatorsin toimesta kesällä 2001 varattu kanadalaishyökkääjä Jason Spezza on päättynyt lopettaa uransa. Senatorsin lisäksi NHL:ssä Dallas Starsia ja Toronto Maple Leafsia edustanut keskushyökkääjä pelasi uransa aikana NHL:n runkosarjassa 1248 ottelua. Spezzalle kertyi huikean uransa aikana 995 tehopistettä, joten kova, tuhannen pisteen merkkipaalu jäi saavuttamatta. Lisäksi Stanley Cup jäi hyökkääjän haaveeksi, mutta finaalit Spezza koki Senatorsin kanssa vuonna 2007.

– Rakastan jääkiekkoa ja kolme vuotiaasta alkaen olen ollut onnellisessa asemassa, kun olen saanut elää unelmaani. Minä syön, nukun ja unelmoin jääkiekosta. On paljon ihmisiä joita haluan kiittää, mutta olen kiitollinen Senatorsille, Starsille ja Maple Leafsille sekä Kanadan maajoukkueelle, että olen saanut olla mukana sarjassa, kertoi Spezza.

Spezza pelasi NHL-uransa 11 ensimmäistä kautta Senatorsin riveissä ja oli joukkueen ykkössentteri pitkään. Kesällä 2014 Spezza kaupattiin Starsin riveihin ja Teksasissa hyökkääjä vietti urastaan viisi seuraavaa kautta.

35-vuotiaana vapaaksi agentiksi Starsista jäänyt hyökkääjä teki sopimuksen kotikaupunkinsa joukkueeseen ja sai päättää uransa Maple Leafsin paidassa. Kolme viimeistä kautta Leafsissa menivät paremmin kuin moni osasi odottaa, sillä 183 peliin syntyi pienellä vastuulla 80 tehopistettä.

– On todella vaikea kuvailla kuinka paljon loistavaa ilmapiiriä Spezza toi meidän joukkueeseen kolmen Torontossa vietetyn kauden aikana. Hänen intohimonsa jääkiekkoa kohtaan on hurjaa ja se miten hän saa itsestään sekä muista irti on kunnioitettavaa, kommentoi Maple Leafsin GM Kyle Dubas.

Spezza jatkaa uraansa Leafsin toimistolla ja siitäkin Dubas on iloinen.

– On mahtavaa saada Spezzan kaltainen intohimoinen ja mukaansatempaava ihminen meidän toimistolle. Se suorastaan kunnia.

Maajoukkueessa Spezza voitti yhden kullan ja kaksi hopeaa MM-kisoissa. Hyökkääjä edusti maataan aikuisten arvokisoissa neljä kertaa.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL