Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Ville Husson taival päätökseen St. Louisissa? – ”Uusia tuulia!”

St. Louis Bluesin Ville Husso nollaa Sidney Crosbyn
AOP

St. Louis Bluesissa NHL-uransa ensimmäiset kaudet pelannut Ville Husso on kesällä uuden tilanteen edessä. Suomalaismaalivahdin sopimus päättyy tähän kauteen ja on erittäin todennäköistä, että ura on St. Louisissa valmis. Husso suuntaa todennäköisesti vapaille markkinoille, jossa hän voi tehdä sopimuksen mihin tahansa NHL-seuraan.

Helsingistä kotoisin oleva ja 30 ikävuotta kovaa tahtia lähestyvä Ville Husso on pelannut itsensä viimeinkin vakituisesti NHL-maalivahdiksi. Hussolla tämä otti tavallista kauemmin, mutta kova yritys ja luotto omaan tekemiseen on kannattanut. Husso varattiin aikanaan vuonna 2014 neljännellä kierroksella Bluesin toimesta NHL:n. Pohjois-Amerikkaan Helsingin IFK:n silloinen ykkösmaalivahti siirtyi kaudeksi 2016-17.

Husson taival NHL:n on ollut karmaisevan pitkä. Husso pelasi Pohjois-Amerikassa uransa neljä ensimmäistä kautta pelkästään AHL:ssä ja välillä jopa ECHL:ssä ennen ensimmäistä NHL-ottelua. Ensimmäinen peli tuli tilille vasta viime kaudella, eli kaudella 2020-21 jolloin suomalainen torjui 17 kamppailua Bluesin paidassa torjuntaprosentilla 89,3. Näistä otteluista voittoon päättyi yhdeksän kamppailua.

Menneellä kaudella Husso otti joukkueestaan pelaavan maalivahdin paikan ja ryösti itselleen ykkösen paikan runkosarjassa Jordan Binningtonilta. Runkosarssa 40 peliin suomalainen torjui 25 voittoa torjuntaprosentin ollessa 91,9. Pudotuspelit suomalainen aloitti tolppien välissä Minnesota Wildia vastaan pelatussa ottelusarjassa, mutta joutui luovuttamaan maalinsa jo neljänteen peliin Binningtonille. Binnington pelasi loistavat pudotuspelit kunnes loukkaantui Colorado Avalanchea vastaan toisen kierroksen kolmannessa ottelussa ja tästä eteenpäin Husso hoiti tehtävät tolppien välissä.

Husson näytöt menneeltä kaudelta ovat sellaiset, että Bluesilla ei ole varaa tehdä sopimusta maalivahdin kanssa. Helsinkiläinen voi lähteä haistelemaan uusia tuulia ja pyytää helposti neljästä kuuteen vuoteen ulottuvaa sopimusta, jolla tienaa varmasti yli 20 miljoonaa dollaria. Vaihtoehtoja NHL:n markkinoilla on monia ja Hussolle ykkösmaalivahdin paikka löytyy varmasti.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL