Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit.com mainos iso

Milano-Cortina 2026

Näiden pelaajien kanssa Leijonien syytä olla tarkkana! – ”Hän muistuttaa minua Hossasta!”

Peter Cehlarik ratkaisi voiton Slovakialle olympialaisten puolivälierässä.
AOP

Suomen jääkiekkomaajoukkue kohtaa Slovakian Pekingin 2022 talviolympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen välieräottelussa perjantai-aamuna kello 6.10 alkaen. Suomelle haaste on tuttu jo alkulohkosta, jossa Slovakia näytti vaarallisuutensa.

Kanadalaisen Craig Ramsayn valmentama Slovakian maajoukkue on ollut äärimmäisen suuri piristysruiske tähän asti olympialaisten jääkiekkoturnauksessa. Slovakia hävisi alkulohkossa kaksi ensimmäistä peliä, mutta on voittanut sen jälkeen alkulohkossa ensin Latvian, neljännesfinaalissa Saksan ja puolivälierässä parhaan alkulohkojoukkueen eli Yhdysvallat.

Tässä artikkelissa perataan läpi Slovakian joukkuetta ja sen vaarallisimpia pelaajia joiden kanssa Leijonien on syytä olla tarkkana, mikäli Suomi halajaa olympialaisten loppuotteluun.

1 – Peter Cehlarik

KHL:ssä hallitsevaa Gagarin Cup -mestaria Avangard Omskia edustava laitahyökkääjä oli turnauksen alkuvaiheissa hieman yössä, mutta on parantanut otteitaan pelien edetessä. Parhaimmillaan Peter Cehlarik on äärimmäisen ketterästi liikkuva hyökkääjä, jonka laukaus lähtee hyvin niin suoraan luistelusta kuin syötöstäkin. Tähän mennessä hyökkääjällä on viiden pelin jälkeen tehot 2+1.

2 – Juraj Slafkovsky

TPS:ää Liigassa edustava tulevan kesän NHL:n varaustilaisuuden kärkivarauksiin kuuluva vahva kahden suunnan laitahyökkääjä on ollut Slovakian tehokkain pelaaja ensimmäiseen viiteen peliin. Hyökkääjä on tehnyt turnauksessa viisi maalia tähän saakka ja näistä kaksi myös Suomea vastaan alkulohkon pelissä. Juraj Slafkovsky on nykyisen Slovakian pelityylin ilmentymistä. Slafkovsky menee jokaiseen tilanteeseen täysillä eikä anna siimaa vastustajille missään tilanteissa.

Slafkovsky muistuttaa hyvin paljon urallaan yli tuhat NHL-ottelua pelannutta Marian Hossaa, joka varattiin aikoinaan ykköskierroksella Ottawa Senatorsiin. TSN:n Senatorsia läheltä seuraava toimittaja Shawn Simpson on tehnyt saman huomion.

– Slafkovsky näyttäisi hyvältä Senatorsin paidassa. Hän muistuttaa minua Hossasta!

3 – Marek Hrivik

Viime kaudella SHL:ssä kovaa jälkeä tehnyt Marek Hrivik on pelannut tällä kaudella vahvasti KHL:ssä. Tähän turnaukseen Hrivik tuli ykkössentterinä ja on toteuttanut tärkeimmissä peleissä. Hrivik iski 44 sekuntia ennen loppua Yhdysvaltoja vastaan turnauksen toisen maalinsa ja vei pelin jatkoajalle. Hrivik on äärimmäisen taitava pelaaja, jolle ei saa yhtään ylimääräistä tilaa. Mikäli tämä tapahtuu, niin Suomen maalilla on välittömästi vaarallinen maalintekopaikka.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Leijonat

Mainos

NHL

Mainos

Liiga

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Milano-Cortina 2026