Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Milano-Cortina 2026

Toistuuko 20 vuoden takainen ihme puolivälierissä? – ”Se ei yllättäisi”

Frans Nielsen ratkaisee voiton Tanskalle olympialaisissa.
AOP

Pekingin 2022 talviolympialaisten miesten jääkiekkoturnauksessa on luvassa puolivälieräpäivä. Luvassa on neljä kovaa kamppailua, josta voittajat etenevät välieriin. Päivän mielenkiintoisin ottelu on tietysti Leijonien ja Sveitsin välinen taistelu paikasta neljän parhaan joukkoon, mutta muutakin seurattavaa löytyy.

Leijonilla on edessään iso päivä, sillä edessä on Pekingin 2022 talviolympialaisten jääkiekkoturnauksen tärkein ottelu. Alkulohkossa Suomi voitti kaikki pelit ja keräsi yhteensä kahdeksan pistettä ollen toiseksi kovin lohkovoittaja heti Yhdysvaltain jälkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomi sai vastaansa voittajan Tshekin ja Sveitsin välisestä neljännesfinaalista, ja näistä Sveitsi oli vahvempi 4-2 -lukemin.

Suomen ja Sveitsin välisestä ottelusta voidaan hyvällä syyllä tasaista, mutta Suomi on silti äärimmäisen suuri voittajasuosikki tähän otteluun. Sveitsin mahdollisuudet piilevät vahvassa alussa, sillä pelituntuma joukkueella on sunnuntaista saakka levännyttä leijonalaumaa parempi.

Mielenkiintoa riittää myös muissa otteluissa. Hallitseva olympiavoittaja Venäjän olympiaurheilijat kohtaavat Tanskan omassa puolivälierässään. Venäjä oli alkusarjassa Tanskaa vain 2-0 -lukemin vahvempi iskien toisen maalin aivan ottelun viimeisillä sekunneilla tyhjiin. Tanska on voittanut muut ottelunsa ja esittänyt todella pirteää jääkiekkoa.

Kokeneiden pelaajien kuten Peter Reginin, Frans Nielsenin, Mikkel Bödkerin ja Nicklas Jensenin johdolla Tanskalla on kaikki mahdollisuuden toistaa Valko-Venäjän tekemä yllätys Salt Lake Cityn olympialaisista ja edetä suurena altavastaajana jatkoon. Se ei yllättäisi, jos miettii kuinka aneeminen Venäjä on turnauksessa toistaiseksi ollut.

Pohjois-Amerikan joukkueet ovat osana äärimmäisen mielenkiintoisia kamppailuja. Yhdysvallat saa vastaansa erittäin nälkäisen Slovakian, joka omassa neljännesfinaalissaan nollasi Saksan tylysti voittaen ottelun 4-0 -lukemin. Yhdysvallat on voittanut turnauksessa kaikki ottelut varsinaisella peliajalla.

Suurin taktinen näytös nähdään päivän viimeisessä kamppailussa, kun Ruotsi saa vastaansa Kanadan. Ruotsi pääsi suoraan puolivälieriin parhaana lohkokakkosena, mutta sai samalla pahimman mahdollisen vastustajan neljännesfinaalien kautta itselleen.

Kanada on yhdessä Suomen ja Venäjän olympiaurheilijoiden kanssa turnauksen suurimpia suosikkeja. Kanadalla on tähän otteluun tultaessa hyvä pelituntuma alla kahden Kiina-voiton jälkeen, joten joukkue on äärimmäisen vaikeasti voitettavissa.

Keskiviikon puolivälierät

6.10 USA vs. Slovakia
8.00 Venäjän olympiaurheilijat vs. Tanska
10.40 Suomi vs. Sveitsi
15.30 Ruotsi vs. Kanada

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Milano-Cortina 2026