Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Milano-Cortina 2026

Tanskalla kaikkien aikojen mahdollisuus – Lyökö Kanada kympin täyteen?

Frans Nielsen ratkaisee voiton Tanskalle olympialaisissa.
AOP

Pekingin 2022 talviolympialaisissa on miesten jääkiekkoturnaus edennyt siihen vaiheeseen, että vain voittajat jatkaa turnausta. Tiistaina on luvassa neljä hienoa neljännesfinaaliottelua, joista jokaisesta vain voittaja jatkaa puolivälieriin. Ennalta suurin suosikki on Kanada omassa pelissään ja muissa otteluissa on huomattavasti tiukemmat lähtökohdat peleihin.

Neljännesfinaalit ovat täällä! Kello 6.10 käynnistyy kaksi ensimmäistä neljännesfinaaliottelua, joista haetaan vastustajia puolivälieriin Yhdysvalloille ja Venäjän olympiaurheilijoiden joukkueille. 10.40 alkavassa ottelussa Tshekki saa haasteen Sveitsiltä. Tuosta ottelusta voittaja kohtaa suurimman mestarisuosikin eli Suomen puolivälierässä. Päivän päättävässä Kanadan sekä Kiinan välisessä ottelussa haetaan vastustaja Ruotsille.

Aamun otteluissa Suomen aikaa Tanskalla on kaikkien aikojen mahdollisuus edetä olympialaisissa kahdeksan parhaan joukkoon. Kisat ovat Tanskan maan historian ensimmäiset olympialaisissa ja joukkue selvitti tiensä turnaukseen karsintojen kautta. Tanska on pelannut kokeneiden pelaajien, kuten Frans Nielsenin ja Mikkel Bödkerin johdolla vahvat kisat. Latvia on vastustajana Tanskalle juuri sopiva, sillä materiaalietukin on kotijoukkueena otteluun lähtevän Tanskan puolella.

Slovakia pelaa Tanskan tavoin vahvaa turnausta ja kohtaa omassa neljännesfinaalissaan Saksan. Saksa oli edellisissä olympialaisissa aina loppuottelussa, mutta taipui Venäjälle jatkoajalla. Slovakia on esittänyt erittäin pirteää peliä turnauksessa nuorten tähtiensä johdolla. TPS:ää edustava superlupaus Juraj Slafkovsky on iskenyt jo neljä maalia tässä turnauksessa.

Tshekki ja Sveitsi pelaavat päivän kolmannessa ottelussa. Sveitsi oli turnauksen ensimmäisessä ottelussa lähellä kaataa Venäjän, mutta sittemmin peli on ollut hakusessa. Joukkueet kohtasivat alkulohkossa toisensa ja Tshekki oli siinä rangaistuslaukauskilpailun jälkeen parempi 2-1 -lukemin. Sveitsi taipui alkulohkon päätöskamppailussa Tanskalle 5-3 -lukemin, joten voittotili on MM-kisojen kestomenestyjällä edelleen avaamatta. Yhtäläisyyksiä näiden joukkueiden välillä on se, että kumpikin taipui Tanskan käsittelyssä alkulohkossa.

Neljännesfinaalit päättävässä ottelussa Kanada kohtaa toista kertaa perättäin Kiinan. Alkulohkon päätöskamppailussa Kanada oli 5-0 -lukemin vahvempi, vaikka maalintekopaikkoja oli kymmeneen tai useampaakin maaliin. Ottelupari on ennalta selvin, mutta mikäli Kanada voittaa tämän ottelun suurena suosikkina, niin puolivälierässä odottava Ruotsi ei enää olekaan helpoin haaste turnauksen yhdelle suosikeista.

Tiistain neljännesfinaalit

6.10 Tanska vs. Latvia
6.10 Slovakia vs. Saksa
10.40 Tshekki vs. Sveitsi
15.10 Kanada vs. Kiina

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Milano-Cortina 2026